Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - Uniprest Instal: Cifra de afaceri in crestere cu 17% si investitii de un milion de euro
Uniprest Instal: Cifra de afaceri in crestere cu 17% si investitii de un milion de euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 09 Feb 2023 11:57
Uniprest Instal, dezvoltatorul primului ecosistem dedicat exclusiv profesionistilor in instalatii, HVAC si echipamente de incalzire/racire din Romania, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri in crestere cu 17% fata de 2021, 275 mil. lei, si investitii de aprox. 1 mil euro in logistica, digitalizarea proceselor operationale si consolidarea prezentei in Banat.
La finele unui an iesit din tipare, care a ridicat probleme in toate sectoarele de business si a impus regandirea strategiilor prin solutii rapide si competitive, Uniprest Instal a reusit sa mentina investitiile si sa-si creasca vanzarile si, implicit, cifra de afaceri.
”In primele luni din 2022 piata a avut o evolutie buna, ceea ce a determinat mentinerea trendului pozitiv al vanzarilor. Dar, apoi, au inceput sa scada, treptat, ca efect al diminuarii numarului de autorizatii de construire eliberate”, declara Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal.
Investitiile facute de companie in 2022 au vizat zona de logistica, inclusiv relocarea depozitului din Timisoara intr-unul mai mare, de 3.000 mp, si digitalizarea proceselor operationale atat ale companiei, cat si cele ale clientilor sai. Uniprest Instal Digital este cel mai ambitios proiect de digitalizare, platforma destinata managementului proiectelor de instalatii, HVAC si sanitare, care asigura fluiditatea operatiunilor, optimizarea timpului de procesare a stocurilor si comenzilor, mult mai putine erori, transparenta si predictibilitate.
In paralel cu ajutorul oferit partenerilor pentru digitalizarea afacerilor lor, din 2022 Uniprest Instal le asigura acestora si accesul la informatii tehnice si comerciale valoroase, noutati, dezbateri, provocari si tendinte ale pietei instalatiilor prin EXPO Uniprest si Uniletter.
EXPO Uniprest, seria de evenimente care reuneste comunitatea profesionistilor in instalatii, HVAC si echipamente de incalzire/racire din Romania, expozanti, speakeri si traineri de top, se va desfasura si in 2023, in 8 orase: Timisoara, Bucuresti, Brasov, Sibiu, Craiova, Iasi, Cluj-Napoca si Targu Mures. Numarul participantilor estimati este de peste 1,600 de specialisti.
Incepand din 2022, Uniprest Instal trimite lunar partenerilor sai Uniletter, un newsletter de tip grupaj de stiri in format scris si audio, care sintetizeaza cele mai importante informatii din imobiliare, instalatii, economie si energie.
”La nivel investitional, in 2022 am alocat aprox. 1 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii, digitalizare si dezvoltarea echipei, care s-a marit de la 200 la 240 de angajati. Pe termen mediu si lung, estimam investitii de 5 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii, logistica, parc auto, transparentizarea si digitalizarea proceselor, dar si dezvoltarea ecosistemului pe care il punem la dispozitia clientilor si partenerilor nostri. De exemplu, pentru a sustine activitatea acestora, vom include in fiecare editie a EXPO Uniprest cate un workshop pe teme de interes pentru antreprenorii participanti, iar in fiecare luna le trimitem un newsletter audio cu informatii la zi despre industria de constructii, piata imobiliara, economia Romaniei si know-how care sa-i ajute pe partenerii si colaboratorii nostri sa ia decizii de business mai bine informate si argumentate. Si nu ne vom opri aici, pentru ca ne dorim un viitor impreuna”, declara Attila Fazakas.
Pentru 2023, Uniprest Instal estimeaza ca scaderile vor continua. Insa, pe termen mediu si lung, se asteapta ca piata constructiilor si a instalatiilor sa creasca, ca urmare a deficitului de locuinte, gospodariilor supra-aglomerate si a stocurilor de locuinte vechi care s-au reinnoit in ultimii 30 de ani doar in proportie de 12%. Toate acestea vor determina o crestere a pietei si o revenire semnificativa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
noark
viarom
ness project
Acvatot 2019
CDS
quadratum
leviatan
rigips
theda mar
MAKITA
Ubitech
konsent
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
EDIT-Structural
SSAB
concelex
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander