Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VEOLIA se extinde in domeniul solutiilor de incalzire ecologica prin achizitia NISAL
VEOLIA se extinde in domeniul solutiilor de incalzire ecologica prin achizitia NISAL
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de AG&F 11 Iun 2024 09:53
Veolia Romania a achizitionat Nisal, o companie romaneasca renumita pentru producerea de energie termica ecologica prin intermediul unor solutii avansate de geoexchange. Aceste solutii exploateaza eficient energia geotermala de mica adancime combinata cu tehnologia pompelor de caldura. Cu peste 20 de proiecte finalizate sau in curs de realizare, Nisal este lider in domeniul solutiilor energetice inovatoare in Romania. Initiativele companiei includ proiecte de recuperare a caldurii din retelele de canalizare si de modernizare a centralelor electrice si a punctelor termice cu ajutorul pompelor de caldura.
Noua investitie se aliniaza cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizeaza accelerarea implementarii energiilor verzi - esentiale si benefice pentru transformarea ecologica. Ea va permite Veolia sa isi extinda operatiunile in centrul si vestul Romaniei, imbunatatindu-si capacitatea de a deservi o baza mai larga de clienti si de a raspunde eficient nevoilor energetice regionale.
Procesul de achizitie se va desfasura pe o perioada de cinci ani. In prima faza, Veolia Romania va cumpara 80% din actiunile Nisal, urmand ca preluarea totala sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei perioade. Actuala echipa de conducere, care a contribuit decisiv la succesul Nisal, va ramane pentru a asigura continuitatea si dezvoltarea activitatii la nivel local.
"Achizitia Nisal reprezinta un pas important in accelerarea dezvoltarii proiectelor si in scalarea solutiilor noastre inovatoare de energie verde. Aceasta miscare va raspunde cererii crescande de decarbonizare si eficienta energetica si va contribui la atingerea obiectivelor asumate in programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformari ecologice reale: decarbonizare, depoluare si regenerarea resurselor" a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.
Nisal, fondata in 1996, ofera servicii complete de proiectare, executie si intretinere a instalatiilor de incalzire si racire pentru diverse tipuri de cladiri. Initial concentrata pe cazane pe gaz si unitati de aer conditionat, Nisal a evoluat prin incorporarea de tehnologii de ultima ora, cum ar fi pompele de caldura, forajele geotermale de mica adancime si recuperatoarele de caldura.
Cu peste 80 de angajati, inclusiv ingineri, manageri de proiect si tehnicieni calificati, Nisal dispune de resurse substantiale, inclusiv trei platforme de foraj si un atelier de 4.000 m² in Medias. Aceasta infrastructura robusta va sprijini proiectele ambitioase de energie verde ale Veolia si va asigura progresul in vederea atingerii obiectivelor sale de mediu.
"Alaturarea fortelor cu Veolia este o evolutie naturala pentru Nisal. Angajamentul nostru comun pentru inovatie si sustenabilitate va stimula dezvoltarea de solutii avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare si dezvoltare a companiei si a angajatilor" a spus Cristian Nistor, CEO-ul Nisal.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
BogArt
concelex
Acvatot 2019
rigips
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
konsent
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
noark
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
MAKITA
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander