Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ASSA ABLOY cumpara Bird Home Automation, producator de sisteme de interfon
ASSA ABLOY cumpara Bird Home Automation, producator de sisteme de interfon
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 24 Oct 2022 12:33
ASSA ABLOY a achizitionat Bird Home Automation GmbH („DoorBird”), producator german de sisteme de interfon IP standalone care permit comunicarea bidirectionala cu vizitatorii direct de pe smartphone sau prin statiile interioare. Destinate atat cladirilor unifamiliale cat si multifamiliale, acestea sunt comercializate sub brand-ul DoorBird.
„Asteptam cu nerabdare integrarea produselor DoorBird si a angajatilor companiei in cadrul ASSA ABLOY. DoorBird reprezinta o completare tehnologica strategica pentru Grupul ASSA ABLOY care va consolida oferta noastra cu modele diverse de interfon IP oferind oportunitati complementare”, spune Nico Delvaux, President si CEO ASSA ABLOY.
„Sunt incantat sa salut echipa DoorBird in Divizia EMEIA (Europe Middle East India&Africa). Aceasta achizitie sustine eforturile noastre de a ne accelera cresterea in segmentul Smart Residential si continuam calatoria noastra ca lider in securitatea locuintelor. DoorBird a construit servicii si produse atractive si de succes, foarte apreciate pe pietele pe care le deservesc, si astept cu nerabdare sa lucram impreuna la evolutia acestora in cadrul familiei ASSA ABLOY”, spune Neil Vann, Executive Vice President ASSA ABLOY si Head of EMEIA Division.
DoorBird a fost infiintata in 2014 si are aproximativ 110 angajati. Biroul principal este situat in Berlin, Germania. Vanzarile pentru 2021 s-au ridicat la aproximativ 21 de milioane de EUR, cu un EBIT puternic.
Produsele DoorBird sunt disponibile si pe piata din Romania, urmand a fi integrate treptat si in oferta ASSA ABLOY Opening Solutions, compania devenind distribuitor oficial.
Toate solutiile oferite de DoorBirds sunt fabricate in Germania, la standarde inalte de calitate, fiind deja disponibile in peste 160 de tari din lume. Acestea aduc cu sine o serie de avantaje care vin in completarea perfecta a produselor oferite sunt brandurile ASSA ABLOY si Yale. Astfel, camera integrata permite utilizatorilor sa vada cine este la usa si, mai mult de atat, ii ofera posibilitatea sa vorbeasca direct cu persoanele din fata video interfonului, de oriunde din lume. Un alt aspect important este posibilitatea de a conecta aplicatia dedicata cu pana la 8 smartphone-uri sau tablete. Atunci cand este apasat butonul soneriei, utilizatorul primeste automat o notificare prin intermediul aplicatiei DoorBird, iar senzorul de miscare integrat ofera alerte atunci cand este detectata miscare la intrarea in casa.
De asemenea, toate produsele dispun de tehnologie video HD prin intermediul unei lentile emisferice cu ochi larg de 180°, a unui senzor de miscare 4D, cat si a viziunii nocturne in infrarosu.
Folosind Open API ("DoorBird Connect"), DoorBird poate fi integrat in propriul sistem de automatizare a locuintei. In acest sens, aplicatia DoorBird este deja integrata cu incuietoarea inteligenta Yale Linus® iar orice utilizator poate deschide usa de la distanta, avand imagini in timp real despre cine se afla in fata videointerfonului.
Produsele DoorBird sunt fabricate doar in Germania cu materiale ce rezista la temperaturi cuprinse intre -20° si +40°C, protectie impotriva apei in conformitate cu standardul industrial IP65. De asemenea, prezinta un design cu carcasa din policarbon, iar fata exterioara este fabricata din otel inoxidabil rezistent la razele UV.
 
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMvailantman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
grundfos
CDS
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
viarom
FRONTALE
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023