Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Euro Vial: Vanzari record de 12 milioane euro in 2022, datorate sectorului rezidential
Euro Vial: Vanzari record de 12 milioane euro in 2022, datorate sectorului rezidential
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 06 Mar 2023 12:54
Euro Vial Lighting, unul dintre cei mai importanti distribuitori de materiale si echipamente electrice de pe piata locala, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro in 2022, cresterea fiind generata de un numar tot mai ridicat de proiecte derulate pe toate segmentele pietei imobiliare cat si industriale.
Astfel, segmentul comercial, reprezentat de spatiile logistice, industriale, cele comerciale si cladirile de birouri, a generat un procent de 20% din veniturile companiei, Euro Vial Lighting furnizand solutii complete dar si echipamente electrice specifice pentru proiecte si cladiri din toate zonele tarii, de la cele necesare in procesul de dezvoltare a proiectelor pana la solutii de eficientizare a consumurilor.
Segmentul rezidential a generat aproximativ 30% din veniturile companiei, un procent similar cu cel din anii anteriori dar la un volum de activitate mai ridicat, Euro Vial fiind specializata pe segmentele middle market si premium, unde furnizeaza de la instalatii electrice la sisteme complexe de tip smart home, prin care utilizatorii pot nu doar sa digitalizeze functionarea diferitelor echipamente din locuinte dar si reduce consumurile de energie ale diferitelor aparate electrocasnice sau a corpurilor de iluminat.
”Activitatea noastra derulata pe segmentul rezidential a crescut in 2022 printr-o consolidare puternica a principalelor canale de vanzare: firme de instalatii electrice, echipe de electricieni, revanzatori si chiar si catre beneficiari finali, datorita solutiilor bazate pe tehnologie pe care le oferim partenerilor nostri. Clientii au fost si sunt tot mai interesati de solutiile Smart Home, care pot asigura o eficienta mult mai ridicata, inclusiv printr-un control de la distanta” a declarat Cosmin Balaban, director executiv al Euro Vial Lighting.
Cresterea semnificativa a costurilor energiei de orice tip, dar si popularizarea solutiilor sustenabile de dezvoltare si de eficientizare a consumurilor au dus si la cresterea semnificativa a vanzarilor de echipamente specifice, de la echipamente care cresc eficienta energetica pana la statii de incarcare a autovehiculelor si sisteme complete de panouri fotovoltaice.
Zeci de statii de incarcare a masinilor electrice sunt instalate anual doar in proiectele rezidentiale din Bucuresti, numarul acestora ridicandu-se la cateva sute anual, daca luam in calcul toate proiectele imobiliare existente la nivel national, precum centrele comerciale sau spatiile de birouri, dar si institutiile publice.
Romania se clasa de altfel la finalul anului 2022 pe penultimul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al numarului de statii de incarcare a autovehiculelor electrice raportat la populatie, cu doar 1.658 de statii potrivit Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile, sau o statie la aproape 11.500 de persoane, doar Cipru fiind mai slab clasata, cu o statie la aproximativ 18.000 de locuitori. Liderul este Olanda, cu 87.674 de statii de incarcare, sau o statie la aproximativ 148 de locuitori.

Crestere semnificativa a cererii pe piata echipamentelor fotovoltaice
Cresterea pretului energiei electrice a dus piata echipamentelor fotovoltaice la vanzari de zeci de mii de unitati anual doar pe segmentul rezidential, doar prin programul Casa Verde fiind aprobate circa 54.000 de cereri, la care se adauga sistemele utilizate pentru cladiri de birouri, centre comerciale sau spatii logistice si industriale, cat si cele pentru cladiri publice.
”Pe plan european, anul 2022 a fost o perioada fara precedent in domeniul energetic. In Romania am asistat la o tranzitie accelerata spre energie verde dar si la o cerere ridicata pentru echipamente inteligente. Beneficiarii au schimbat optica cheltuielilor de proiect intr-una de investitii cu randament imediat. O cerere importanta s-a inregistrat si in segmentul de iluminat inteligent programat si asistat de senzori, statii de incarcare pentru masini electrice, panouri de productie a energiei verde dar si pe segmentul Smart Building, cu solutii de automatizare specifice, atat cladirilor rezidentiale cat si tertiare,“ a mai declarat Cosmin Balaban.
Cresterea segmentul de Energie Verde va reprezenta de altfel un obiectiv principal pentru Euro Vial Lighting in perioada urmatoare, tinta fiind ca vanzarile de echipamente si solutii specifice sa reprezinte peste 15% din veniturile companiei, fie ca vorbim de accesorii cu un consum redus de energie, de sisteme smart home sau de eficientizare a echipamentelor dintr-o fabrica, statii de incarcare sau panouri fotovoltaice.
Euro Vial Lighting a fost infiintata in 1996 in Constanta si are in prezent birouri locale in Bucuresti, Constanta si Iasi. Compania face parte din grupul Euro Vial, din care mai face parte si Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari activi pe piata regionala din Constanta. Euro Vial Residence a finalizat pana in prezent doua proiecte rezidentiale in Mamaia - Sea ON si Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, si Forest ON, in zona Baneasa din Bucuresti, cu 36 de apartamente, in urma unor investitii cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMvailanthilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
MAKITA
BALTIC
CDS
leviatan
grundfos
rigips
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023