Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - MENATWORK: Crestere cu 24% a productiei de aparate pentru iluminat
MENATWORK: Crestere cu 24% a productiei de aparate pentru iluminat
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 16 Mai 2016 15:04
VEM Proiect Lighting, divizia de instalatii electrice a grupului Menatwork, a anuntat cresterea cu 24% a capacitatii de productie a aparatelor de iluminat in 2015, ca urmare a reconfigurarii strategiei unitatii din parcul industrial detinut de companie in Popesti-Leordeni. "Initial, aveam procesul de productie setat sa fabrice serii mari de aparate de iluminat. In 2015, am reusit, insa, sa adaptam liniile la serii mici si lucram pe comanda si personalizam aparate la cererea clientilor. Mai mult, am regandit complet gama de produse si am facut conversia la tehnologia LED", a declarat Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.
In 2016, compania va investi 300.000 de euro in achizitia unei noi masini de taiere cu laser, suma ce se adauga celor 500.000 de euro cheltuiti in ultimii trei ani pentru reutilarea fabricii si optimizarea fluxurilor de productie.
In prezent, VEM Proiect Lighting are in portofoliu peste 2.400 de modele de aparate de iluminat, capacitatea de productie fiind de circa 1.000 de unitati pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (centre de retail, hipemarket-uri si mall-uri) si stradal, zonelor industriale, precum si sectorului de cladiri de birouri si rezidentiale. Conform datelor firmei, peste 70% din produse sunt echipate cu tehnologie LED, investitiile in utilaje fiind realizate tocmai pentru a acoperi cererea in crestere din acest sector.
 
Crestere de 21% a cifrei anuale de afaceri
Anul trecut, VEM Proiect Lighting a inregistrat o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de nivelul din 2014, pentru anul in curs conducerea companiei estimand un avans de minimum 25%. Principalele proiecte de iluminat finalizate de VEM in 2016 sunt Unitatile de Primiri Urgente Suceava si Onesti, centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, fabrica de textile medicale Arad, scolile Agarbiceanu si Eminescu din Cluj-Napoca etc. "In ceea ce priveste standardele de iluminat pentru spatiile de invatamant si medicale, am demarat un proces educational prin care oferim consultanta gratuita pentru institutiile si persoanele imputernicite sa decida o serie de schimbari in aceste zone. Vorbim despre necesitatea unei racordari la standardele de calitate si eficienta de nivel european, la fel cum se intampla in cazul termoizolarii blocurilor, doar ca in cazul iluminatului ar trebui sa avem in vedere, in prima faza, doar o parte din institutiile publice. Poate parea incredibil, insa studiile arata ca atat eficienta actului educational, cat si a celui medical poate fi influentata in mod radical de calitatea iluminatului interior. Ori, este un fapt cunoscut de toata lumea ca scolile din Romania au din proiectare carente majore in ceea ce priveste acustica, ventilatia si iluminatul", a explicat Viorel Niculae.
Totodata, potrivit datelor VEM, productivitatea angajatilor care lucreaza in birouri iluminate corespunzator poate creste cu pana la 20%.
***
Grupul Menatwork este format din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii destinate sectorului de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Toate companiile din cadrul grupului isi desfasoara activitatea in cadrul parcului administrativ si industrial Menatwork din Popesti-Leordeni, sit cu o suprafata de 90.000 mp. Grupul are peste 300 de angajati si o retea comerciala proprie, cu centre in Popesti-Leordeni, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
siniat
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
theda mar
CDS
quadratum
concelex
strabag nivel 1
viarom
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander