Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - POLYSTART IMPEX: Modificare a marcii si denumirii companiei
POLYSTART IMPEX: Modificare a marcii si denumirii companiei
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Simona Ene 24 Iul 2012 08:43
Marius Vasile (29 de ani);
Functia/Firma: director de dezvoltare si cercetare, Polystart Impex;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul constructiilor si proiectarii.
 
Societatea Polystart Impex (din Craiova, judetul Dolj) se afla, in prezent, in plin proces de schimbare a marcii pe care o reprezinta in domeniu si a denumirii care a consacrat-o pe piata autohtona. Cunoscuta pana recent pentru antrepriza in instalatii electro-mecanice, firma si-a propus o abordare independenta de grup - prin abordarea pietei din perspectiva unui proiectant si antreprenor general in constructii, cu management si resurse proprii. Astfel, pana la finele anului 2012, se va definitiva procesul de relansare pe piata specifica sub o noua identitate.     
 
- Cum caracterizati dinamica pietei specifice?  
- In prezent, principala problema a sectorului autohton de constructii este reprezentata de scaderea drastica a numarului proiectelor/investitiilor noi, situatie generata de conjunctura economica din ultimii ani. Astfel, se poate constata ca tendinta lucrarilor din 2012 este similara celei din anii precedenti, indicand o scadere din perspectiva volumului. Singurele investitii ce au sustinut intrucatva firmele din bransa au fost reprezentate de proiectele publice de infrastructura, precum si de cele cu finantare din fonduri nerambursabile. In ceea ce priveste domeniul privat, in pofida faptului ca au fost anuntate proiecte de anvergura - un exemplu in acest sens fiind centrul logistic din Turda (judetul Cluj) sau parcurile de retail - nivelul acestuia se inscrie pe un trend descendent. Din punct de vedere valoric, piata autohtona de constructii din 2011, incluzand proiectele de infrastructura, s-a situat la 9,3 miliarde euro, consemnand un declin semnificativ fata de cele 15,3 miliarde euro din 2008. Pentru anul in curs, prognozele reflecta o usoara scadere, pe fondul riscurilor existente, precum si a stagnarii proiectelor noi de investitii.     
 
- Ce obiective de investitii aveti in etapa de derulare?  
- In prezent, societatea noastra executa, in calitate de proiectant si antreprenor general, cea de-a doua etapa a lucrarilor de reabilitare si extindere a Aeroportului International din Craiova, termenul de finalizare fiind prevazut pentru toamna anului 2012. O alta lucrare importanta, ce va fi inaugurata in luna decembrie a.c., consta in edificarea cladirii de birouri (S+P+4E) Blue Wings - Craiova, in cadrul careia vor incepe procedurile de turnare a placii peste etajul al treilea si executie a compartimetarilor interioare. Totodata, lucram la anveloparea cladirii de birouri S200 - Park Tehnologic Universitar IT (cu o suprafata de circa 25.000 mp si un perete cortina de 8.000 mp), a carei finalizare depinde de alocarea finantarilor bugetare ale beneficiarului. De asemenea, ne aflam in etapa de negociere a unor contracte noi, insa acestea vor fi anuntate dupa ce se vor concretiza discutiile cu investitorii.
 
- Care este nivelul estimat al cifrei de afaceri in 2012?
- La inceputul lui 2012, societatea noastra a adoptat o serie de masuri (redefinirea strategiei de afaceri, a echipei de conducere, dotarilor tehnice etc.), astfel incat sa putem imbunatati activitatea si sa promovam noi servicii, care sa contribuie la optimizarea activitatii. Astfel, pentru anul in curs, ne-am propus mentinerea afacerilor la un nivel similar celui consemnat in 2011, respectiv de 10,5 milioane de euro, realizati pana in prezent doar din activitatea de antreprenoriat general. In pofida faptului ca segmentul propriu de piata traverseaza o etapa dificila, suntem de parere ca implementarea unor noi strategii si continuarea investitiilor raman principalele solutii pentru continuitate si dezvoltare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere