Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Trendul industrializarii impulsioneaza livrarile de pardoseli specifice
ANALIZA: Trendul industrializarii impulsioneaza livrarile de pardoseli specifice
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 06 Sep 2018 07:33
In contextul globalizarii, trendul industrializarii accelerate este tot mai vizibil in ultimii ani (si nu doar in tarile emergente), cresterea numarului unitatilor de productie aflate in constructie fiind principalul factor motor al impulsionarii livrarilor de pardoseli industriale atat in prezent, cat si pe termen mediu. De asemenea, preferintele beneficiarilor din domeniul constructiilor industriale se indreapta spre finisaje de inalta calitate si spre tipurile de pardoseli care au caracteristici de rezistenta la actiunea agentilor chimici, ceea ce va sustine cererea. Potentialul sporit in ceea ce priveste aplicatiile speciale, in domeniul industriei de procesare a alimentelor, unde calitatea, puritatea si igiena constituie notiuni fundamentale, reprezinta o alta premisa favorabila vanzarilor, mai ales ca, pana in anul 2024, segmentul mondial al constructiei de unitati de procesare a alimentelor va inregistra o crestere de +6%. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile unui studiu specializat, realizat in domeniul pardoselilor industriale de expertii Global Market Insights (GMI) si citat de Vincentz Network GmbH & Co KG (compania germana detinatoare a European Coatings).
In cazul pietei mondiale de pardoseli industriale, analistii GMI considera ca in 2017 s-a atins un prag valoric important pornind de la care, pana in anul 2024, se va ajunge la vanzari de 5,1 miliarde euro.
„Standardele de calitate, cu exigente tot mai ridicate, contribuie decisiv la cresterea livrarilor de pardoseli industriale atat pe segmentul constructiilor noi, cat si in cazul renovarilor. Ca structura, anul trecut, pardoselile bicomponente predominau pe piata, cu o cota evaluata la 50% din total. Acestea au ca avantaje anduranta sporita inclusiv in conditii agresive de exploatare, cum ar fi uzura mecanica (prin frictiune), expunerea la agenti chimici (substante organice sau anorganice, acizi, materiale alcaline, produse petroliere etc.). Insa, cea mai mare rata de crestere se consemneaza la pardoselile compozite pe baza de ciment si materiale epoxidice, cu o rata de +6,5% pe an pana in 2024. Un segment important de aplicatii este cel al depozitelor, unde pardoselile pe baza de beton sunt preponderente si au contribuit cu peste 85% la vanzarile din industrie in 2017. Pe regiuni, zona Asia-Pacific (plus China) - APAC - va avea cea mai importanta contributie la comenzile de pardoseli industriale din anul 2024, respectiv 2,5 miliarde USD. In functie de tara, insa, Germania este foarte importanta pentru furnizorii de pardoseli industriale, cresterea livrarilor fiind prognozata la +6% pe an pana in 2024, pe fondul cerintelor de renovare a unitatilor de productie din sectorul auto. Actualmente, in Germania, mai mult de 25,8 milioane de euro constituie valoarea anuala a pardoselilor furnizate numai pentru industria auto si cea aviatica. In fine, dar nu in ultimul rand, prezenta a numeroase companii multinationale si a producatorilor de anvergura locala sau regionala face din piata mondiale de pardoseli industriale un domeniu inalt competitiv si foarte fragmentat, fuziunile si achizitiile, expansiunea portofoliului de produse si memorandumurile de intelegere privind furnizarea de materii prime fiind doar cateva din elementele specifice strategiilor de afaceri adoptate de operatorii importanti din bransa”, se arata in cercetarea GMI. Pentru informatii suplimentare, www.european-coatings.com
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
BALTIC
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
rigips
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
grundfos
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica