Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Vanzari in crestere de materiale izolatoare, in pofida majorarii preturilor
ANALIZA: Vanzari in crestere de materiale izolatoare, in pofida majorarii preturilor
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 29 Ian 2019 07:55
Cu toate ca preturile de pe piata germana a materialelor izolatoare au crescut in mod semnificativ in 2018, nivelul vanzarilor a ramas in continuare ascendent, dupa cum arata datele unui studiu recent cu privire la tendintele pietei de materiale izolatoare in Germania, realizat de specialistii companiei independente de cercetare Branchenradar Marktanalyse GmbH.
Potrivit raportului Branchenradar, cererea de materiale pentru izolarea cladirilor, in general si de sisteme compozite termoizolante (ETICS - External Thermal Insulation Cladding System), in special a crescut intr-un ritm moderat in 2018. Vanzarile de materiale izolatoare in Germania s-au majorat cu doua procente fata de anul precedent, ajungand la 37,5 milioane de metri cubi. Cresterea livrarilor de sisteme compozite termoizolante ETICS a fost evaluata la +1,5%, astfel incat, in total, s-au comercializat 38,3 milioane de metri patrati de sisteme ETICS. Motorul principal al cererii, pentru ambele grupe de produse, a fost reprezentat de lucrarile de constructie a cladirilor noi, mai cu seama in ceea ce priveste edificarea imobilelor de locuinte multietajate, cu toate ca renovarea celor existente a contribuit, de asemenea, la cresterea valorica a vanzarilor. Desi ponderat, in medie, la aproape 2%, ritmul ascendent s-a remarcat la toate grupele de produse izolatoare, in termeni cantitativi. Sporiri peste medie s-au observat astfel la XPS (+ 2,8%) si materialele organice izolante (+ 3,1%), iar la sortimentele pe baza de vata minerala s-a constatat o majorare usor sub medie (+1,6%).
Ca urmare a cresterii cotatiei materiilor prime, majoritatea producatorilor a reusit in ultimele 12 luni sa ajusteze in sens pozitiv pretul produselor finite. Cu toate acestea, pretul mediu la aproape toate grupele de produse s-a stabilizat intrucatva sau a scazut, in cazul materialelor izolatoare organice. In comparatie cu anul 2017, pretul mediu din 2018 la nivelul grupei de produse a sistemelor ETICS a scazut cu aproximativ -1%, iar in cazul altor materiale de izolare diminuarea s-a plasat la -0,5%. Si aceasta pentru ca, pe piata germana a materialelor izolatoare, clientii au reactionat imediat atunci cand au remarcat majorarea pretului, prin utilizarea pe scara tot mai larga a produselor cu un cost redus. In cazul ETICS, au inceput sa se achizitioneze sisteme mai ieftine, la care grosimea medie a stratului izolator este cu aproximativ cinci milimetri mai redusa decat a produselor ETICS folosite preponderent in anul 2017.
In consecinta, valoarea vanzarilor de materiale si sisteme compozite termoizolante a crescut in anul 2018 cu numai +1,2% fata de precedentele 12 luni, pana la 3,27 miliarde euro. Vanzarile de materiale izolatoare au ajuns astfel la 2,33 miliarde euro (+1,6%), iar cele de sisteme ETICS s-au plasat la 938 milioane euro (+0,4%), se mai precizeaza in cercetarea specialistilor de la Branchenradar Marktanalyse GmbH.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ghid_proiectareTeraSteelallbimACAD

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere