Agenda Constructiilor
Duminica, 06 Iulie 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Vanzari in crestere de materiale izolatoare, in pofida majorarii preturilor
ANALIZA: Vanzari in crestere de materiale izolatoare, in pofida majorarii preturilor
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 29 Ian 2019 07:55
Cu toate ca preturile de pe piata germana a materialelor izolatoare au crescut in mod semnificativ in 2018, nivelul vanzarilor a ramas in continuare ascendent, dupa cum arata datele unui studiu recent cu privire la tendintele pietei de materiale izolatoare in Germania, realizat de specialistii companiei independente de cercetare Branchenradar Marktanalyse GmbH.
Potrivit raportului Branchenradar, cererea de materiale pentru izolarea cladirilor, in general si de sisteme compozite termoizolante (ETICS - External Thermal Insulation Cladding System), in special a crescut intr-un ritm moderat in 2018. Vanzarile de materiale izolatoare in Germania s-au majorat cu doua procente fata de anul precedent, ajungand la 37,5 milioane de metri cubi. Cresterea livrarilor de sisteme compozite termoizolante ETICS a fost evaluata la +1,5%, astfel incat, in total, s-au comercializat 38,3 milioane de metri patrati de sisteme ETICS. Motorul principal al cererii, pentru ambele grupe de produse, a fost reprezentat de lucrarile de constructie a cladirilor noi, mai cu seama in ceea ce priveste edificarea imobilelor de locuinte multietajate, cu toate ca renovarea celor existente a contribuit, de asemenea, la cresterea valorica a vanzarilor. Desi ponderat, in medie, la aproape 2%, ritmul ascendent s-a remarcat la toate grupele de produse izolatoare, in termeni cantitativi. Sporiri peste medie s-au observat astfel la XPS (+ 2,8%) si materialele organice izolante (+ 3,1%), iar la sortimentele pe baza de vata minerala s-a constatat o majorare usor sub medie (+1,6%).
Ca urmare a cresterii cotatiei materiilor prime, majoritatea producatorilor a reusit in ultimele 12 luni sa ajusteze in sens pozitiv pretul produselor finite. Cu toate acestea, pretul mediu la aproape toate grupele de produse s-a stabilizat intrucatva sau a scazut, in cazul materialelor izolatoare organice. In comparatie cu anul 2017, pretul mediu din 2018 la nivelul grupei de produse a sistemelor ETICS a scazut cu aproximativ -1%, iar in cazul altor materiale de izolare diminuarea s-a plasat la -0,5%. Si aceasta pentru ca, pe piata germana a materialelor izolatoare, clientii au reactionat imediat atunci cand au remarcat majorarea pretului, prin utilizarea pe scara tot mai larga a produselor cu un cost redus. In cazul ETICS, au inceput sa se achizitioneze sisteme mai ieftine, la care grosimea medie a stratului izolator este cu aproximativ cinci milimetri mai redusa decat a produselor ETICS folosite preponderent in anul 2017.
In consecinta, valoarea vanzarilor de materiale si sisteme compozite termoizolante a crescut in anul 2018 cu numai +1,2% fata de precedentele 12 luni, pana la 3,27 miliarde euro. Vanzarile de materiale izolatoare au ajuns astfel la 2,33 miliarde euro (+1,6%), iar cele de sisteme ETICS s-au plasat la 938 milioane euro (+0,4%), se mai precizeaza in cercetarea specialistilor de la Branchenradar Marktanalyse GmbH.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 190 (Mai 2025)
 

Autentificare

Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
KADRA
ELECTROGRUP
BogArt
MCA
quadratum
EDIT-Structural
GEWISS
TECNIC
concelex
AED
Eco Garden Construct
Daikin
strabag nivel 1
SSAB
noark
theda mar
EURO BUILD
Acvatot 2019
Arduro

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
 

Tamplarie aluminiu Termopan Salamander Pereti cortină Tâmplărie din aluminiu urmarirea comportarii in timp a constructiilor