Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - BICO se extinde pe piata din Republica Moldova prin achizitia Terra Impex
BICO se extinde pe piata din Republica Moldova prin achizitia Terra Impex
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 11:57
BICO Industries, principalul producator de plasa din fibra de sticla din Romania si parte a holdingului de materiale de constructii ROCA Industry, se extinde la nivel regional si intra pe piata din Republica Moldova. Producatorul roman a finalizat achizitia integrala a companiei Terra Impex SRL din Zona Economica Libera Vulcanesti, Republica Moldova, cele doua avand acelasi obiect de activitate.
"Aceasta noua tranzactie din cadrul holdingul ROCA Industry vine intr-un context regional dificil, insa filozofia noastra de business este una pe termen lung, iar acolo unde unii vad doar riscuri, noi cautam oportunitati de crestere. Credem in forta antreprenoriatului si a parteneriatului, iar achizitia Terra Impex este in linie cu strategia noastra de dezvoltare prin sinergii intre companii din acelasi sector de activitate. In acelasi timp reprezinta un moment important dupa listarea holdingului nostru la Bursa de Valori Bucuresti si totodata un pas strategic prin care BICO Industries isi creste semnificativ capacitatea de productie. Obiectivul BICO pentru urmatorii cinci ani este sa ajunga unul dintre cei mai importanti jucatori din regiune prin implementarea unui plan ambitios de investitii directe in extinderea capacitatii de productie si a portofoliului de produse, dar si in echipa”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry. 
Prin tranzactia semnata pe 6 decembrie 2021 si finalizata in 23 martie 2022, ROCA Industry isi exprima increderea in oportunitatile pe termen lung din regiune. 
 
 
„Avem o strategie cu trei piloni de dezvoltare, primul dintre ei fiind cresterea capacitatii de productie a fabricii din Republica Moldova (Terra Impex SRL) cu 50%, ajungand astfel pana la 30 milioane mp/an. Valoarea totala a planului de investitii, care include si achizitia, se ridica la 19 milioane lei. In acelasi timp, pana la sfarsitul lunii aprilie vom finaliza un proiect de investitii, in valoare totala de 12 milioane lei, prin care vom extinde cu 30% capacitatea de productie a fabricii BICO din Vaslui. Nu in ultimul rand, la fabrica din Piatra Neamt vom aborda un proiect de investitii, cu o valoare totala estimata la 44 milioane lei, pentru dezvoltarea unor noi linii de business din spectrul textilelor tehnice, alimentand astfel strategia de inovare a organizatiei noastre”, declara Adrian Butuc, CEO BICO Industries.
BICO Industries a inregistrat anul trecut  o cifra de afaceri de 83,9 milioane de lei (+46% fata de 2020), cu EBITDA de 7,7 milioane de lei, marja EBITDA fiind de 10%. Actionarii companiei sunt ROCA Industry (70%) si Birliba Mihai (30%).
Listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, unde se tranzactioneaza sub simbolul bursier ROC1, HOLDINGROCK1 (ROCA Industry) este inclusa si in indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din aceasta piata.
In cele 5 luni de la infiintare, ROCA Industry a adus sub umbrela sa BICO Industries (70%), Sarcom (100%) si Terra (100%), iar in prezent se afla pe ultima suta de metri in procesul de finalizare a tranzactiei pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors, producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
hilti
hidroplasto
CELCO 2020
FRONTALE
leviatan
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere