Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - EMS Floor vrea sa depaseasca pragul de 20 milioane euro al afacerilor, pana in 2023
EMS Floor vrea sa depaseasca pragul de 20 milioane euro al afacerilor, pana in 2023
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 12:22
EMS Floor Group, grup de companii specializate in aplicarea de pardoseli pe baza de rasini, cu sediul central in Romania, a incheiat anul 2021 cu afaceri de peste 13,5 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de anul precedent, ca urmare a performantelor obtinute in Belgia si Luxemburg, dar si a redeschiderii proiectelor mari si medii in Romania, post-pandemie. Pentru 2022, compania din Turda si-a propus sa se extinda in Franta, sa consolideze businessul inceput anul trecut in Ungaria si sa investeasca in forta de munca specializata, o provocare continua pentru domeniul in care activeaza.
Pentru EMS Floor Group, 2021 a fost un an al schimbarilor, atat in ceea ce priveste organizarea interna, cat si din perspectiva extinderii pe pietele externe. Dintre tarile in care este prezent grupul, Belgia a performat cel mai bine prin proiectele in domeniul pardoselilor, atat din punctul de vedere al volumelor de vanzari, cat si al suprafetelor realizate. In Ungaria, o piata mai matura si mai organizata decat cea din Romania, unde EMS si-a deschis filiala anul trecut, s-au pus deja bazele unor proiecte de anvergura.
”Anul trecut am continuat planul strategic de dezvoltare prin deschiderea filialei din Ungaria si consolidarea afacerii pe toate celelalte piete pe care suntem prezenti. Rezultatele obtinute - afaceri de peste 13,5 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de 2020 -, ne intaresc convingerea ca vom duce la indeplinire obiectivul strategic pe termen mediu, respectiv, depasirea pragului de 20 milioane de euro cifra de afaceri pana in 2023 si marcarea pozitiei de lider european in randul furnizorilor de servicii de aplicare de pardoseli pe baza de rasina. In Belgia, am atins un maxim anul trecut, atat ca volume realizate, cat si din punctul de vedere al cifrei de afaceri. In afara de proiectul pe care l-am derulat pentru cea mai mare inchisoare din Belgia, am executat pardoseli intr-una dintre cele mai mari fabrici din Europa din industria farmaceutica. Iar in Ungaria, unde am pus bazele unui business promitator, rezultatele au inceput sa se vada. Am contractat deja proiecte de anvergura - de exemplu o parcare de 10.000 mp -, si am inceput anul 2022 cu colaborari promitatoare”, a declarat Claudiu Baciu, co-fondator al EMS Floor Group.
 
Cele mai mari proiecte realizate de EMS Floor Group in Europa
Desi a fost un an plin de provocari, din cauza pandemiei, a scumpirii galopante a materiilor prime, dar si a termenelor stranse de finalizare, EMS Floor Group a executat in 2021 proiecte de anvergura in toate domeniile de activitate ale grupului si in toate tarile in care activeaza. Intre lucrarile de amploare finalizate anul trecut se numara spitale, parcari, SPA-uri, spatii de procesare alimente sau spatii de productie pentru industria auto.
Cel mai amplu proiect al EMS Floor Group - cea mai mare inchisoare din Belgia, este in proces de finalizare. Tot in Belgia, compania a executat pardoseli intr-una dintre cele mai mari fabrici din industria farmaceutica din Europa.
In 2021 s-au reluat si proiectele mari si medii din Romania, o parcare de peste 17.000 mp in Cotroceni fiind una dintre cele mai de amploare lucrari de la noi din tara. Diviza de hidroizolatii a finalizat, de asemenea, in Cluj, sediul celei mai mari banci din Romania si a contractat un proiect provocator la Balvanyos, unde foloseste tehnologii de ultima generatie in hidroizolatia pilotilor forati.
Pe langa rezultatele de anul trecut, divizia de pardoseli din Romania a inceput anul 2022 cu proiecte de amploare in industria agroalimentara, in Apahida, jud. Cluj, precum si la Sala Polivalenta din Turda.
 
Planurile de extindere continua. Dupa Ungaria, urmeaza Franta
EMS Floor Group a trecut, anul trecut, si printr-un amplu proces de schimbare la nivel intern, atat in ceea ce priveste managementul, cat si echipele de executie din fiecare tara.
”Intreaga echipa de management s-a schimbat si am reconfigurat si echipele pe fiecare tara in parte. Daca pana acum managementul era concentrat in Romania, din nevoia de a fi mai aproape de clienti si de cultura lor, am decis sa avem echipe de management locale. Astfel, echipele TESA s-au marit in Belgia si Luxemburg, in 2021, iar echipa din Romania s-a modificat in conformitate cu nevoile specifice. S-a alaturat grupului firma EMS Floor KFT in Ungaria, care are deja o strategie pe termen lung, iar lucrarile au aparut in scurt timp. Ca efect al noii strategii, am efectuat schimbari si o reconfigurare si la nivelul echipelor de executie”, a adaugat Claudiu Baciu.
Pe langa dezvoltarea continua in Romania si Ungaria si consolidarea relatiilor cu furnizorii importanti, principalul obiectiv al EMS Floor Group in 2022 este extinderea pe piata din Franta, dupa modelul proiectului lansat in Ungaria. EMS Floor Group executa proiecte pe piata franceza inca de la inceputul businessului, insa in acest an obiectivul principal este deschiderea unei companii si dezvoltareasi in aceasta tara.
Daca anul trecut Grupul a fost nevoit sa continue sa-si adapteze modul de lucru in functie de restrictiile pe care le impunea fiecare tara, in 2022 principalele provocari pe toate pietele pe care EMS activeaza sunt legate de preturile materialelor, care se schimba de la o zi la alta, dar si de situatia tensionata dinvecinatatea tarii. La capitolul oportunitati, 2022 EMS Group se bazeaza pe (vede) o crestere a pietei de constructii si maturizarea pietei de pardoseli, inclusiv in Romania.
 
Investitii in specializarea fortei de munca si in echipamente
Forta de munca specializata pe aceasta nisa este in continuare o provocare pentru EMS Floor Group, de aceea, o parte importanta din investitiile acestui an vor fi destinate formarii de specialisti si programelor de training.
”Recrutarea de personal calificat este si ramane o provocare in continuare. Atat in 2021, cat si in anii precedenti, acest deficit ingreuneaza oarecum planificarea proiectelor. De asemenea, avem
dificultati in a gasi nu doar oameni calificati pentru executie ci si specialisti de middle si top management, care pot gestiona proiectele specifice EMS. Avem insa Scoala de aplicatori, pe care am infiintat-o tocmai pentru a ne pregati propria forta de munca de care avem nevoie. Proiectul Scolii de aplicatori EMS functioneaza foarte bine, de aceea speram ca in doi-trei ani sa limitam sau sa eliminam acest deficit”, a spus Claudiu Baciu, co-fondator EMS Floor Group.
EMS Floor Group a deschis, in urma cu doi ani, la Turda, prima Scoala de aplicatori in domeniul pardoselilor sintetice si hidroizolatiilor. Structurat pe stagii de cate trei luni, proiectul in valoare de 500.000 de euro este finantat prin fonduri europene si va fi implementat pana in august 2022.
Prima serie de elevi care au urmat stagiul de practica pentru dezvoltarea de competente de Ajutor Aplicator Pardoseli a finalizat cursurile anul trecut. In prezent, scoala are in derulare stagii cu cinci grupe de elevi, depasind numarul de elevi propus pentru scolarizare. Daca programa initiala cuprindea un numar 185 de elevi, compania estimeaza ca va finaliza proiectul in acest an cu 210 absolventi. EMS doreste, totodata, sa continue proiectul Scolii de Aplicatori, prin atragerea unei noi finantari europene.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ness project
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
MAKITA
leviatan
CDS
EDIT-Structural
viarom
quadratum
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander