Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX se extinde pe piata de izolatii prin preluarea brandului Ursa de la grupul Xella
ETEX se extinde pe piata de izolatii prin preluarea brandului Ursa de la grupul Xella
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 13 Ian 2022 13:33
Producatorul belgian de materiale de constructii Etex, proprietarul marcilor Siniat, Equitone si Promat, se extinde pe piata sistemelor de izolatii prin achizitia brandului Ursa de la grupul german Xella, in portofoliul caruia s-a aflat pentru mai bine de patru ani. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Cu 70 de ani de experienta, prezenta in 20 de tari europene, 13 fabrici, peste 1.700 de angajati si afaceri anuale ce depasesc 500 de milioane de euro, Ursa este cel mai mare producator european de polistiren extrudat (XPS) si se situeaza intre primii trei furnizori de vata minerala de sticla.
Decizia de achizitie a activelor Ursa de catre Etex a fost luata datorita potentialului foarte mare pe care il are piata de izolatii pe termen mediu si lung, in contextul programelor majore de renovare a cladirilor lansate la nivel european.
"Achizitia Ursa se aliniaza strategiei de orientare a portofoliului catre solutii pentru constructii usoare si modulare, initiata de Etex in urma cu cativa ani. Noile active se aliniaza perfect planurilor noastre de crestere concentrata pe sustenabilitate", a declarat Bernard Delvaux, CEO al Etex.
Ursa va fi integrata ca divizie de sine statatoare in cadrul grupului Etex, sub managementul direct al lui Bernard Delvaux.
Tranzactia de preluare este supusa aprobarilor din partea autoritatilor de concurenta din tarile in care produce efecte, ami multe informatii urmand a fi disponibile dupa incheierea acesteia. JP Morgan actioneaza in calitate de consilier financiar unic, iar Freshfields este consilier juridic al Etex in legatura cu aceasta tranzactie.
Ambele companii deruleaza activitati in Romania, pe piata materialelor pentru constructii. Etex, companie ce produce si comercializeaza sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi, detine in Romania doua fabrici ce opereaza sub brandul Siniat: una de gips-carton la Turceni si cealalta de ipsosuri, gleturi si tencuieli pe baza de ipsos, la Aghiresu. Conform datelor publice, compania a incheiat anul 2020 cu un rulaj total de 255,4 milioane de lei (+6%), avand circa 210 angajati. Ursa Romania importa si comercializeaza vata minerala marcile Ursa Glaswool, Ursa Terra si Ursa Air. In 2020, societatea a raportat o cifra de afaceri de 23,2 milioane de lei (-9%).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hidroplasto
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CELCO 2020
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
FRONTALE
Acvatot 2019
hilti
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere