Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX si-a dublat afacerile si exporta 45% din productia de placi din gips-corton
ETEX si-a dublat afacerile si exporta 45% din productia de placi din gips-corton
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2020 13:05
Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, care opereaza la Turceni cea mai mare fabrica de placi de gips-carton din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de aproape doua ori mai mare, in 2019 fata de 2015, in timp ce ponderea exporturilor din cifra de afaceri s-a dublat.
Anul acesta se implinesc cinci ani de cand producatorul si furnizorul de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi Etex Building Performance (Siniat Romania) a deschis cea mai mare fabrica de placi de gips-carton din Romania la Turceni, in judetul Gorj.
Constructia fabricii a fost realizata in urma unei investitii initiale de 50 de milioane de euro, la care s-au adaugat, pe parcursul ultimilor patru ani, investitii de peste 2 milioane de euro in cresterea performantei industriale a fabricii.
Prin deschiderea unitatii de productie de la Turceni, compania s-a transformat in hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex, exportand in 11 tari din regiune. Astfel, in cei 5 ani, placile de gips-carton fabricate in judetul Gorj au contribuit la cresterea ponderii exporturilor companiei, de la 20% din cifra de afaceri in 2015, la 45% in prezent.
De la inceperea operatiunilor de productie in 2015, fabrica de la Turceni a produs peste 100 de milioane de metri patrati de gips-carton. In acest interval, unitatea de productie a contribuit la cresterea cifrei de afaceri a Etex Buidling Performance de la 28 milioane de euro in 2015, la 48 milioane de euro in 2019.
“Fabrica de la Turceni reprezinta atat un hub de productie regional – cat si un hub de inovatie, peste 20% din vanzarile actuale fiind generate de produse lansate in ultimii cinci ani. Piata constructiilor din Romania este in proces de maturizare, iar ansamblurile rezidentiale noi, proiectele comerciale de mare anvergura si spatiile logistice se indreapta tot mai mult spre tehnologii bazate pe produse de gips-carton cu proprietati avansate: rezistenta antiefractie, izolare acustica sau rezistenta la foc. Ne propunem sa continuam investitiile in productie de aici pentru a sustine cererea interna in crestere de materiale de constructii premium, precum si potentialul ridicat al pietelor de export pe care suntem prezenti”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.
In contextul planurilor recente de redresare economica ale Uniunii Europene care sustin proiectele si tehnologiile verzi, fabrica Etex (Siniat) din Turceni este una dintre cele mai sustenabile unitati de productie din Romania, fiind conceputa, inca de la inceput, in conformitate cu principiile economiei circulare de recuperare a materiilor rezultate in urma altor procese industriale si transformarea lor in produse noi.
Astfel, fabrica Etex (Siniat) de la Turceni este prima din Romania care foloseste gipsul de inalta puritate rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica pe carbune, care altfel ar fi fost eliminat fara a putea fi valorificat.
In contextul in care multe dintre centralele pe baza de carbune din Romania nu duc procesul de desulfurare pana la capat, iar gipsul rezultat ajunge sa fie depozitat in haldele de steril, Etex Building Performance isi propune sa continue cresterea capacitatii de productie, prin dezvoltarea de noi instalatii care sa permita recuperarea gipsului dupa procesul de producere a energiei din carbune.
Totodata, compania isi propune sa recicleze in viitorul apropiat, in cadrul fabricii de la Turceni, placile provenite din deseurile de pe santiere.
Etex Building Performance se mandreste cu o cultura organizationala care pune un accent puternic pe siguranta la locul de munca, prioritara atat in relatie cu angajatii proprii cat si cu cei din companiile partenere. Perioada pandemiei a pus la incercare atat sistemul public cat si companiile private, insa, la Etex, toate masurile speciale luate au fost asimilate cu usurinta de angajati, care le-au aplicat atat in familie, cat si in comunitatile locale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
theda mar
Ubitech
FRONTALE
BALTIC
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023