Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - KNAUF Insulation: Deschiderea noii fabrici din Tarnaveni, obiectivul anului 2024
KNAUF Insulation: Deschiderea noii fabrici din Tarnaveni, obiectivul anului 2024
Izolatii & Finisaje Publicat de AG&F 28 Mar 2024 11:54
Acum doi ani, Knauf Insulation cumpara un loc istoric din Tarnaveni si anunta cea mai mare investitie din productia romaneasca a ultimilor ani. Intre timp, locul s-a transformat cu totul si a prins deja forma celei mai mari si moderne fabrici de vata minerala din Europa Centrala si de Est, iar noua unitate de productie Knauf Insulation din Tarnaveni, o investitie de peste 135 milioane euro, va fi pusa in functiune anul acesta.
Astazi, la doi ani dupa ce Tarnaveniul si Muresul au fost puse pe harta de afaceri a Europei, Adrian Garofeanu, directorul general al Knauf Insulation Romania, isi prezinta gandurile cu privire la investitie si la viitorul zonei.
"In martie 2021 am preluat o fabrica cu o istorie de peste 100 de ani, iar linia existenta de vata minerala functiona deja de 13 ani, cu 50 de angajati, care au ramas in echipa Knauf Insulation si dupa achizitie. Pentru inceput, cel mai important pentru noi a fost integrarea fara probleme a echipei Gecsat in organizatia noastra. Asadar, am investit in construirea comunitatii interne prin imbunatatirea conditiilor de munca si o comunicare constanta si transparenta in fiecare etapa a procesului de modernizare, retehnologizare si constructie a noii fabrici.
In tot acest timp, am avut un sprijin deosebit din partea managerilor de resurse umane si a managerilor din fabrica, precum si din partea membrilor echipei din fabricile noastre din Europa de Est. Pentru ca la acel moment ne-am unit cu totii eforturile si am avut acelasi scop comun – realizarea proiectului din Tarnaveni.
Initial, am luat in considerare experientele si provocarile celorlalte fabrici, am discutat, am avut mai multe intalniri si am aflat de la colegii nostri ca, pentru a construi o relatie buna cu comunitatea, trebuie mai intai sa o cunoastem. Asadar, am organizat mai multe intalniri cu localnicii si am stiut astfel sa comunicam cu fiecare dintre ei despre planurile noastre viitoare. De asemenea, am luat in considerare si am raspuns la intrebarile si preocuparile oamenilor legate de investitia noastra.
 
 
Imediat dupa achizitia din Tarnaveni, echipa Knauf Insulation din Krupka l-a invitat pe primarul din Tarnaveni in fabrica noastra din Cehia pentru a-i arata o perspectiva a felului in care va arata si cea din Romania. Acolo s-au facilitat mai multe intalniri, inclusiv cu primarul din Krupka, pentru a impartasi experienta sa despre implicarea Knauf Insulation in comunitatea locala a ultimilor cincisprezece ani.
In ceea ce priveste relatia cu primii nostri colegi din Tarnaveni, toti cei 50 care lucrau deja la Gecsat, aceasta a fost construita in primul rand printr-o comunicare foarte deschisa din partea echipei extinse Knauf Insulation, alti directori de fabrica, ingineri, manageri de proiect. Tot datorita acestor oameni grozavi si a sprijinului lor total au avut loc inclusiv training-urile colegilor nostri din Tarnaveni in fabricile Knauf Insulation din regiune.
In comunitatile mici, cum de altfel este si cea din Tarnaveni, unul dintre cele mai importante lucruri este sa fii aproape de oameni, sa fii deschis, sa impartasesti, sa-ti castigi increderea, dar si sa te asiguri ca ai un impact pozitiv prin prezenta ta acolo.
Consider ca in ultimii 2 ani am facut pasi mici, dar constanti si relevanti pe drumul nostru din Tarnaveni, in toate etapele importante ale procesului, avand tot timpul pe primul loc Oamenii – angajatii nostri si comunitatea locala. Atat pentru lucrarile de modernizare, cat si pentru constructia noii unitati de productie, modul in care colaboram cu furnizorii nostri din regiune, pana la modul in care ne apropiem de factorii de decizie locali si de comunitate, s-a bazat cu adevarat pe valorile companiei noastre – Parteneriat, Angajament si Antreprenoriat.
Am avut o comunicare constanta si deschisa – actualizari saptamanale, lunare, stiri,  platforma dedicata, prezenta pe retelele sociale, in presa locala, unde am impartasit cu comunitatea din Tarnaveni si din regiune informatii despre evolutia lucrarilor, ce se intampla cu constructia, la ce sa ne asteptam si, de asemenea, ce beneficii are aceasta investitie. Totodata, am incercat, inca de la inceputul proiectului, sa ne apropiem de oameni – de la primirea de noi colegi in echipa deja existenta Knauf Insulation, pana la incercarea de a atinge cele mai inalte standarde de calitate si conditii de munca pentru toti angajatii care fac parte din aceasta comunitate.
 
 
Totodata, am ales aprovizionarea locala ori de cate ori a fost posibil pentru toate tipurile de servicii necesare in interiorul fabricii si pe parcursul intregului proces de constructie. Nu in ultimul rand, am contribuit la crearea unei perspective pozitive prin dezvoltarea unei relatii bune cu institutii de stat, mass-media, ONG-uri locale si asociatii.Am sprijinit organizatiile pentru evenimente relevante din zona, prin oferirea de consultanta pentru proiecte de renovare, sustinerea evenimentelor culturale si sportive, activitati dedicate generatiilor viitoare – pentru gradinite, spitale si centre de ingrijire. Acesta este, dupa parerea mea, singurul mod prin care devenim cu adevarat parte a unei comunitati, oferind inapoi si aratand grija pentru generatiile viitoare.
Obiectivul principal in 2024 este deschiderea noii fabrici din Tarnaveni, care va fi nu doar cea mai moderna fabrica de vata minerala de sticla a companiei noastre din Europa Centrala si de Est, dar va transforma Tarnaveniul in locatie cheie pe harta productiei internationale de vata minerala. Toate produsele care vor iesi de pe portile Knauf Insulation Tarnaveni vor ajunge inclusiv pe pietele noastre europene."
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
rigips
viarom
ness project
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
strabag nivel 1
CDS
siniat
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander