Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MENATWORK: Preturile materiilor prime au crescut alarmant in 2017
MENATWORK: Preturile materiilor prime au crescut alarmant in 2017
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 03 Feb 2017 14:13
Preturile materiilor prime utilizate la fabricarea materialelor pentru constructii au crescut alarmant inca de la inceputul acestui an, unele materiale scumpindu-se chiar cu 20%, potrivit estimarilor lui Horia Matei, managerul Diviziei Pardoseli din cadrul companiei Arca Studio Construct, parte a grupului Menatwork. "In 2016, preturile produselor nu au inregistrat fluctuatii notabile la costurile materiilor prime. Nu acelasi lucru pot spune pentru 2017, unde din primele zile ale anului se constata o crestere alarmanta, la unele materiale chiar cu 20%. Pe langa afectarea preturilor la produsele finite, nesiguranta produsa de o piata instabila poate induce o stagnare a investitiilor si, implicit, a cererii de sisteme de pardoseli. Este o certitudine ca preturile vor creste in 2017, cel mai afectate fiind produsele ce au in componenta otel si aluminiu (pardoseala suprainaltata)", a declarat Horia Matei.
Arca Studio Construct importa si distribuie materiale provenite de la producatori internationali activi pe pietele de placi ceramice, pardoseli, gips-carton, izolatii etc., avand si o divizie care se ocupa cu instalarea produselor prefabricate de constructii pentru amenajari de interior si exterior. Compania a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de peste 25 milioane de euro, pentru 2017 fiind preconizata o evolutie de circa 20%, pana la 30 milioane de euro.
In 2016, Arca Studio a livrat si montat pardoseala suprainaltata Quattro din sala principala a laserului de la Magurele si din laboratoarele centrului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics), cea mai avansata infrastructura de cercetare cu tehnologii LASER, de mare putere, din lume, axata pe studiul fizicii fotonucleare si aplicatiile acesteia. De asemenea, compania a montat pardoseala suprainaltata Quattro la a treia cladire de birouri a ansamblului Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska pe str. Gara Herastrau din Bucuresti. "Remarc aici calitatea lucrarilor de finisaje interioare ale acestor cladiri, precum si foarte buna si eficienta colaborare cu antreprenorul general, Skanska Constructii Romania, astfel ca termenele de predare au fost respectate integral, iar succesul proiectului a fost confirmat de numarul si calitatea chiriasilor contractati", a precizat Horia Matei.
In aceasta perioada, Arca Studio livreaza produse pentru cateva proiecte din afara tarii, precum si la ansamblul de birouri Openville din Timisoara, prin intermediul parteneriatului cu societatea Ax Perpetuum, din Cluj-Napoca.
 
Piata de pardoseli isi va continua trendul ascendent
Potrivit datelor Menatwork, piata sistemelor de pardoseli este intr-o crestere continua in ultimii ani, in 2016 trendul ascendent fiind, insa, mai lent, in special ca urmare a inghetarii unor investitii ale statului. "Pentru 2017-2020 prevad continuarea cresterii volumului de vanzari la sistemele de pardoseli si, ceea ce este mai important, o evolutie pe segmentul de produse specializate, in care nu pretul va fi primul aspect urmarit", a mai spus Horia Matei.
Printre tendintele anului 2017 in domeniul pardoselilor, managerul diviziei de pardoseli din cadrul Arca Studio a indicat design-ul "vintage" si culorile uni cald-pastelate. "Arhitectii si beneficiarii au la dispozitie tot mai multi specialisti in pardoseli, colaborarea dintre acestia fiind factorul decisiv in obtinerea de lucrari tot mai elevate din punct de vedere al designului, dar si compatibile tehnic cu destinatiile spatiului unde sunt montate. In ceea ce priveste pardoselile industriale, ma astept sa apara produse si solutii tehnice noi, mai performante, insa din punct de vedere al designului si texturii nu vor fi schimbari de trend", a mai explicat managerul.
In acest context, printre obiectivele stabilite de conducerea companiei pentru anul in curs se afla promovarea si acoperirea pietei cu sistemul de pardoseala suprainaltata Quattro. De asemenea, in primavara acestui an, vor fi lansate doua noi produse (panouri pentru sistemele de pardoseli tehnice suprainaltate), cu care se va completa gama de profil.
***
Grupul Menatwork este format, in prezent, din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, in cadrul careia isi desfasoara activitatea firmele grupului, are o suprafata de 90.000 mp. In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork sunt angrenati peste 300 de angajati. Compania detine si propria retea comerciala, avand centre de vanzare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
quadratum
FRONTALE
MAKITA
CDS
top 500
noark
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
top 500
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu