Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCA: Evolutia constructiilor depinde de strategia politica si contextul international
ROCA: Evolutia constructiilor depinde de strategia politica si contextul international
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 08 Ian 2019 07:06
Piata constructiilor se va stabiliza, in 2019, la un nivel similar celui din 2018 sau, intr-un scenariu mai optimist, ar urma sa inregistreze o crestere minima, de 1%-2%, potrivit opiniei lui Cornel Costache, manager de operatiuni in cadrul companiei Roca Romania. Compania comercializeaza pe piata locala obiecte sanitare ceramice, baterii, mobilier de baie, cazi si cadite de dus si accesorii pentru baie.
"In teorie, motoarele pietei constructiilor ar trebui sa fie lucrarile de infrastructura, tocmai pentru ca nu s-a facut mare lucru in ultimii doi ani. Asadar, baza de plecare nu este consistenta, ceea ce ma face sa cred ca in perioada care urmeaza ar trebui sa existe o dinamica accentuata in aceasta zona, a lucrarilor de infrastructura, chiar daca acestea nu au impact direct asupra business-ului companiei Roca. In perspectiva anilor 2020-2024, imi este greu sa fac vreo estimare, mai ales ca exista foarte de multe incertitudini legate de modul in care tara este guvernata si chiar si de evolutia economiei globale, in contextul actual", a declarat managerul Roca Romania.
Printre problemele de pe piata, managerul reclama, la randul sau, lipsa fortei de munca si a disponibilitatii oamenilor de a lucra in productie si constructii, in general, ceea ce genereaza cresterea costurilor cu personalul. Tot la capitolul dificultati, Cornel Costache a mai indicat majorarea alarmanta a preturilor la utilitati (gaz, electricitate), intr-un ritm pe care il considera ca are efecte distrugatoare pentru competitivitatea companiilor care produc in Romania, precum si cresterea costurilor de transport si a celor cu materiile prime.
Afacerile din Romania ale companiei Roca depasesc 10 milioane de euro anual, inscriindu-se pe un trend de crestere. "Anul care tocmai s-a incheiat a fost bun din perspectiva cifrei de afaceri, suntem peste nivelul din 2017 si, practic, am pastrat trendul ascendent inceput in 2013. Pentru 2019, noi am planificat o noua crestere, dar avem multe semne de intrebare legate de perioada urmatoare, deoarece realitatea se schimba de la o zi la alta, sunt prea multe incertitudini si variabile, atat in plan local cat si la nivel global, care-si pun amprenta pe economia globala si care vor avea un impact decisiv asupra business-ului companiei", a mai precizat Cornel Costache.
Roca Romania este parte a grupului spaniol Roca, companie cu o experienta de peste un secol pe piata globala de obiecte sanitare, avand 78 de fabrici, 22.600 de angajati si prezenta in peste 170 de tari de pe cinci continente.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
viarom
ness project
quadratum
siniat
noark
leviatan
Ubitech
rigips
concelex
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander