Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCA o numeste pe Laurenta Crudu CEO al producatorului de vopsele Sarcom
ROCA o numeste pe Laurenta Crudu CEO al producatorului de vopsele Sarcom
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 10 Ian 2022 12:50
Sarcom, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri autohtona, anunta numirea doamnei Laurenta Crudu in pozitia de CEO. In ultimii sase ani, Laurenta a condus business-ul BICO Industries, cel mai mare producator autohton de plasa din fibra de sticla si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european.
”Experienta extinsa a doamnei Laurenta Crudu in domeniul materialelor de constructii, precum si viziunea sa strategica deja validata in companiile pe care le-a condus , ne-au convins ca este cea mai potrivita persoana pentru a implementa strategia de dezvoltare Sarcom in cadrul ROCA Industry. Obiectivul Sarcom este sa ajunga in top trei producatori de vopsele si lacuri la nivel national. Vedem in ROCA Industry - un holding cu un model de business unic in Romania - un potential urias de a contribui la cresterea competitivitatii industriei de materiale de constructii autohtone”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.
In noul sau rol, Laurenta Crudu va coordona strategia de crestere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung. Laurenta este un specialist cu o experienta de 34 de ani in domeniul materialelor de constructii, dintre care 25 de ani in managementul acestor businessuri.
„Sunt onorata de aceasta numire intr-o companie din familia ROCA. Ma bucur ca am oportunitatea sa construiesc povestea de succes a Sarcom alaturi de ROCA Industry, si sunt convinsa ca impreuna vom creste un nou lider al pietei de lacuri si vopsele. Cred ca experienta mea in domeniul materialelor de constructii, combinata cu o viziune proaspata, vor fi cheia pentru a activa potentialul inca neexploatat al companiei.” a declarat Laurenta Crudu, noul CEO al Sarcom.
In cadrul Sarcom, ROCA Industry continua planurile de dezvoltare dupa ce in luna octombrie a semnat contractul de vanzare-cumparare pentru preluarea integrala a companiei, tranzactia fiind finalizata in luna noiembrie si aprobata de Consiliul Concurentei in decembrie.
Holdingul ROCA Industry isi propune atat o dezvoltare organica, cat si prin consolidari M&A (fuziuni si achizitii) pentru companiile prin care isi desfasoara activitatea, BICO si Sarcom. In prezent, echipa se afla in diverse etape de negociere pentru investitii in noi companii din sectorul materialelor de constructii, companii cu multiple parghii de crestere si posibilitati de expansiune internationala.
Valoarea pietei de productie de vopsele si lacuri din Romania se ridica la 1,6 miliarde de lei in 2020.
 
man and machineALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
BALTIC
Acvatot 2019
MAKITA
noark
theda mar
grundfos
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica