Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SIKA anunta un avans al vanzarilor de peste 17% si se consolideaza prin noi achizitii
SIKA anunta un avans al vanzarilor de peste 17% si se consolideaza prin noi achizitii
Izolatii & Finisaje Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Ian 2022 06:11
In 2021, grupul elvetian Sika a reusit o majorare de 17,1% in monedele locale a vanzarilor in 2021, care au atins 9,24 miliarde CHF. Platforme suplimentare de crestere au fost reprezentate de sapte achizitii, respectiv Kreps (Federatia Rusa), DriTac (SUA), BR Massa (Brazilia), Hamatite (Japonia), American Hydrotech (SUA), Bexel (Mexic) si Landun (China). Practic, compania a consemnat rezultate bune, care au fost obtinute intr-un mediu provocator ca acela din 2021, exploatand din nou punctele forte ale modelului sau de afaceri. In ciuda pandemiei si a blocajelor in achizitiile de materii prime, vanzarile au crescut semnificativ, efectul valutar fiind de 0,2%, iar cel al achizitiilor de 2%. Comparativ cu 2019, castigul organic a fost de 11,9%.
In opinia conducerii grupului, 2021 era de asteptat sa fie un an provocator si s-a dovedit a fi unul de mare succes. Sika este in prezent intr-o pozitie ideala pentru a obtine succesul pe termen lung. Datorita tehnologiilor inovatoare, compania a devenit partenerul preferat pentru multi clienti din sectoarele constructiilor si cele industriale. In noiembrie 2021, a fost semnat un acord pentru achizitionarea MBCC Group (fosta BASF Construction Chemicals). Cu vanzari de 2,9 miliarde CHF, MBCC Group este unul dintre cei mai importanti furnizori de produse chimice pentru constructii, la nivel mondial. Achizitia va completa si extinde oferta de produse si solutii Sika in patru din cinci tehnologii de baza si sapte din opt piete-tinta, consolidand in acelasi timp amprenta geografica a companiei. Conform estimarilor actuale, sectorul produselor si solutiilor chimice pentru constructii va creste pana la aproximativ 80 de miliarde CHF pana in 2023 si, deoarece este puternic fragmentat, va continua sa ofere oportunitati substantiale de crestere. MBCC genereaza aproximativ 53% din vanzarile sale pe segmentul sistemelor de constructii, iar diferenta pe cel al aditivilor pentru beton. Inchiderea tranzactiei este programata pentru a doua jumatate a lui 2022.
Revenind la rezultate, analiza geografica arata faptul ca regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a raportat o crestere a vanzarilor in monedele locale de 16,1% (fata de +4,4% in anul precedent). Ca in 2020, cresterea afacerilor de distributie si renovare a depasit cresterea de pe celelalte segmente de afaceri. Aproape toate tarile din regiune au atins rate de avans mai mari de 10%. In special tarile din Orientul Mijlociu, impreuna cu statele din Europa de Est, inclusiv Federatia Rusa, au beneficiat de un impuls semnificativ de crestere. In general, achizitiile de solutii de produse Sika prin intermediul platformelor de comert electronic au inregistrat avansuri peste medie.
Compania isi reconfirma obiectivele strategice pentru 2023. Accentul ramane pus pe succesul pe termen lung si pe cresterea profitabila. Focalizandu-se pe cei sase piloni strategici - penetrarea pietei, inovarea, eficienta operationala, achizitii, valori corporative puternice si durabilitate - Sika isi propune sa creasca cu 6%-8% pe an in monedele locale, pana in 2023. Incepand cu 2021, compania vizeaza o marja EBIT mai mare de 15%-18%. Proiectele din domeniile de operatiuni, logistica, achizitii si imbunatatire a formulelor produselor ar trebui sa aiba ca rezultat o imbunatatire anuala a costurilor de operare echivalenta cu 0,5% din vanzari.
In Romania, subsidiara locala a raportat pentru 2020 o cifra de afaceri de 259,34 milioane de lei, cu peste 41% mai mare fata cea din anul precedent.
 
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
concelex
leviatan
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
siniat
quadratum
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander