Agenda Constructiilor
Joi, 27 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Actiune de asfaltare a 600 de strazi din administrarea Primariei Sectorului 5
Actiune de asfaltare a 600 de strazi din administrarea Primariei Sectorului 5
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Ian 2020 14:47
Dupa finalizarea demersurilor legale privind desfasurarea licitatiei, la 9 luni de la data initierii procedurii, in ultimele zile ale lunii decembrie 2019, prin ADP Sector 5, administratia locala a semnat contractul privind executarea lucrarilor de reparatii si reabilitare a infrastructurii rutiere si a trotuarelor aferente acesteia. Precizam ca lucrari de o asemenea anvergura precum cele prevazute prin respectivul acord nu au mai fost executate pe raza Sectorului 5 de aproximativ 15 ani.
Este vorba despre un total de 595 de strazi, dintre care 251, in lungime totala de 69,88 km, vor fi reabilitate, prin reconstruirea integrala a covorului asfaltic, iar 344, in lungime totala de 77,02 km, vor beneficia de reparatii capitale, urmand sa fie readuse la standardele impuse de circulatia in conditii moderne, conforme secolului XXI.
Totodata, vor fi refacute incadrarile necesare separarii cailor rutiere de trotuarele care, vor fi, la randul lor, integral reparate. Lucrarile vor demara de indata ce vremea va permite si se vor desfasura in ritm sustinut, termenul prevazut pentru finalizare fiind de 6 luni de la data inceperii. Se va actiona concomitent, cu echipe de lucratori care vor interveni atat pe aleile dintre blocuri, cat si pe arterele aflate in administrarea Sectorului 5.
„Starea drumurilor este o problema care a fost prea mult timp ignorata de fostele administratii locale. Discutand in teren cu locuitorii sectorului nostru, acestia mi-au fixat ca prioritate repararea strazilor, precizand ca starea acestora este una dintre principalele probleme cu care se confrunta de ani de zile. Chiar daca respectarea prevederilor legale privind derularea procedurilor de licitatie ne-au intarziat in demararea lucrarilor, vom recupera, fiindca am dispus ca ritmul in care se actioneaza sa fie unul accelerat, astfel incat, cu respectarea termenilor contractuali, sa reusim ca anul acesta, sa avem strazi asfaltate, curate, pe care sa circulam in siguranta.” Daniel Florea, Primarul Sectorului 5
 
allbimACADghid_proiectareTeraSteel

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere