Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ADLO: Investitii de 41 milioane euro atrase în parcurile industriale din Oradea
ADLO: Investitii de 41 milioane euro atrase în parcurile industriale din Oradea
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Feb 2020 11:15
Directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) Alina Silaghi a sustinut azi la sediul agentiei o conferinta de presa, in care a prezentat raportul de activitate pe anul 2019 al societatii pe care o conduce.
Conform spuselor dnei Alina Silaghi, la finele anului 2019, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA detinea patru titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente situate pe Calea Borsului (130,02 ha) - Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) - Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor - Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).
Pentru toate amplasamentele au fost finalizate si aprobate Planurile Urbanistice Zonale, precum si proiectele tehnice pentru dotarea cu utilitati publice, inclusiv racordarea la retelele orasului.
In ceea ce priveste infrastructura de utilitati publice existenta pe amplasamente, conducerea ADLO in anul 2019 a finalizat multiple investitii in parcuriile industriale, astfel incat la finele anului 2019, in parcul Industrial Oradea I infrastructura de utilitati a fost finalizata in proportie de 100% in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene, iar in parcul Industrial Oradea II infrastructura de utilitati a fost finalizata in proportie de 90% pe suprafata initiala de 24 ha; de asemenea pe suprafata extinsa au fost finalizate lucrarile la reteaua de apa, canalizare menajera si apa de incendiu pentru parcela, retea electrica si retea de gaz (60%);
"In parcul Industrial Oradea III au fost finalizate lucrarile la infrastructura de utilitati dupa cum urmeaza: retea de canalizare si hidranti si retea electrica. Estimam ca lucrarile la infrastructura rutiera vor fi finalizate pana la finalul anului 2020. Totodata, in Parcul Industrial Oradea IV s-a obtinut avizul tehnic de racordare la reteaua de energie electrica, s-a realizat PUZ-ul si in prezent se lucreaza la studiul de fezabilitate", a declarat Alina Silaghi.
Tot in anul 2019 s-au organizat 11 sesiuni de licitatie pentru terenurile din parcurile industriale in urma carora au fost aribuite 10 parcele de teren in suprafata totala de 62.420 mp, si au avut loc sapte proceduri de negociere directa cu doua companii straine din Germania, o companie din Franta si patru companii romanesti, ocupandu-se patru parcele de teren in parcul industrial EBP I, in suprafata totala de 46.913 mp si doua parcele de teren in parcul industrial EBP II, in suprafata de 33.277 mp.
"Valoarea totala a investitiilor atrase in parcurile industriale pe anul 2019 este de 40.678.910 euro, dintr-un total de 387 milioane de euro atrase pana in prezent, acestea urmand a genera un numar total de 8500 de locuri de munca pana in anul 2021. Investitia mare atrasa prin negociere directa in anul 2019 in parcurile industriale din Oradea are o valoare totala de 5 milioane de euro, aceasta urmand a genera un numar de 100 de locuri de munca. Investitia constand in hale de inchiriat va fi realizata de GLOBAL INVEST PROJECT DEVELOPMENT pe o suprafata de 22.484 metri patrati de teren in Parcul Industrial Oradea I de pe strada Borsului. Partea operationala va fi asigurata de compania IWIS ENGINE SYSTEM, cu o investitie in utilaje si echipamente in valoare de 9 milioane euro", a declarat directorul ADLO.
Totodata, anul trecut ADLO a participat la mai multe activitati de promovare si a oferit si sprijin proiectelor precum: concursul de robotica Robotics Championship organizat de catre Universitatea din Oradea, a sprijinit Asociatia de Responsabilizare si Dezvoltare a Tineretului Oradea - A.R.D.T. Oradea in Proiectul Educational "Scoala de Vara: Orientare si Gestiunea Carierei", sau programe pilot de orientare in cariera prin promovarea companiilor oradene intr-un parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Munca.
In ceea ce priveste planurile ADLO pentru anul 2020, Alina Silaghi a mentionat ca, alaturi de continuarea proiectelor incepute, vor pune un accent marit pe implicarea in proiectele comune cu institutii de invatamant, respectiv ONG-uri: "Muncim zi de zi pentru a asigura investitorii ca Oradea este un oras atractiv pentru toti producatorii , incercam sa venim cu programe cat mai interesante. Fiecare investitor care vine la Oradea nu este interesat doar de pretul terenurilor si de partea de utilitati, cat mai multi dintre ei sunt interesati de calitatea vietii in Oradea, ce ofera acest oras, cum arata orasul, care sunt programele pe care le avem impreuna cu scolile tehnice, cu Universitatea, cum pot ei sa se implice in aceasta zona, sa-si asigure si sa-si formeze cat mai multi viitori angajati. Aici incercam sa facem cat putem mai mult in aceste zone."
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
COVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere