Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AEROPORT: Constructii SA Sibiu contesta decizia CNSC de reanalizare a ofertelor
AEROPORT: Constructii SA Sibiu contesta decizia CNSC de reanalizare a ofertelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 12 Iul 2019 20:05
Potrivit unui comunicat al autoritatilor judetene din Brasov, dupa ce, anterior, Consiliul Judetean (CJ) Brasov a decis sa aplice decizia CNSC de reevaluare a ofertelor depuse pentru proiectarea si executia terminalului de pasageri al aeroportului din Ghimbav (AIBG), actualmente, se anunta ca societatea castigatoare - Constructii SA Sibiu – a hotarat sa conteste decizia respectiva.
Intrucat comunicatul include diverse consideratii ale conducerii locale a judetului Brasov, cu privire la licitatia de atribuire a contractului de proiectare si executie a terminalului de pasageri al AIBG, in cele ce urmeaza este prezentat integral continutul acestuia.
Asa cum am promis cetatenilor brasoveni, revenim cu detalii pentru a face cunoscute toate etapele care sunt legate de evolutia lucrarilor la aeroportul din Brasov (AIBG).
In comunicatul anterior, am adus la cunostinta faptul ca procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa pentru realizarea obiectivului „Aeroportul International Brasov-Ghimbav, etapa a III-a – proiectare si executie lucrari de constructii si instalatii, obiectul terminal de pasageri”, la care au participat patru ofertanti, finalizata in data de 13 mai 2019, prin declararea castigatoare a firmei Constructii SA Sibiu, a fost contestata de catre una din firmele participante.
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a analizat si s-a pronuntat cu privire la contestatia inaintata de catre asocierea Bog’Art SRL - SC UTI Grup SA - SC UTI Facility Management SA, emitand Decizia nr. 988/C1/924,927 din data de 20.06.2019. In decizia mentionata, admite contestatia facuta de catre asocierea Bog’Art SRL - SC UTI Grup SA - SC UTI Facility Management SA in ceea ce priveste detalierea de catre ofertanti a echipamentelor de securitate specifice functionarii aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini.
Prioritatea Consiliului Judetean Brasov o constituie demararea cat mai urgenta a unui contract de lucrari, astfel incat terminalul de pasageri sa fie construit la timp, fara intarzieri date de procese avand ca obiect contestatii, procese ale caror termene de finalizare nu pot fi anticipate. In consecinta, comisia de licitatie a decis sa nu conteste decizia CNSC, ci sa o puna in aplicare si a demarat procedurile de reanalizare a ofertelor tehnice care fac referire la echipamentele de securitate.
La data de 12 iulie 2019, in ultima zi admisa pentru formularea unor eventuale plangeri, SC Constructii SA Sibiu a depus o plangere la Curtea de Apel Brasov impotriva deciziei CNSC, solicitand totodata suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea respectivei plangeri.
Chiar daca ne aflam in perioada vacantei judecatoresti, acest gen de plangeri se solutioneaza de catre instantele competente si in aceasta perioada, motiv pentru care avem speranta ca primul termen de judecata sa fie stabilit de catre instanta pana la sfarsitul lunii iulie 2019. Intre timp, Consiliul Judetean Brasov va continua demersurile necesare aplicarii deciziei CNSC, astfel incat sa scurtam cat se poate de mult orice termen ce ar putea decala incheierea procedurii de achizitie si, in urma unei sentinte definitive a instantei privind plangerea mentionata, sa putem semna contractul de proiectare si executie a viitorului terminal de pasageri.
In final, conducerea Consiliului Judetean Brasov reitereaza ca va informa cu celeritate despre toata evolutia acestei spete, in spiritul transparentei promis si dovedit pana in prezent.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLUMIONACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere