Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Afacerile BILKA cresc cu 30% si trec de 100 milioane de euro
Afacerile BILKA cresc cu 30% si trec de 100 milioane de euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Nov 2018 15:53
Bilka, liderul pietei de acoperisuri, a atins, la inceputul acestei luni, pragul de 100 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru finalul anului, compania si-a propus mentinerea cresterii afacerilor, de 30%, fapt ce se va datora, in special, extinderii si investitiilor, care au ajuns la un total de 40 de milioane de euro in ultimii 11 ani.
”Pragul de 100 milioane de euro a cifrei de afaceri este unul important in evolutia companiei. Rezultatul obtinut a venit din cresterea semnificativa pe toate liniile de business, divizia de rezidential, divizia industrial, vanzari la nivel national sau exporturi. Investitiile au reprezentat si anul acesta principalul motor de crestere. Procesul continu de investitii in dezvoltarea si imbunatatirea gamei de servicii si produse, de crestere a capacitatii de productie, de crestere a echipei, de identificare de noi piete sau divizii de business, sunt elementele care caracterizeaza activitatea zilnica a companiei, ceea ce se reflecta si in rezultatele financiare”, a declarat Horatiu Tepes, CEO Bilka.
Investitiile raman focusul principal
Compania isi continua strategia de crestere prin investitii continue pe toate palierele de business. In prezent are in desfasurare un plan de investitii pentru dezvoltarea diviziei de produse cu destinatie industrial. Acesta se ridica la 20 milioane de euro si are termen de finalizare 2020.
”Strategia noastra inca din primii ani de activitate a fost sa cautam constant noi oportunitati de dezvoltare si investitii si acolo unde nu le gasim, sa le cream singuri. Astfel, pe langa evolutia afacerilor de anul acesta care este conforma cu strategia noastra de business, mai importanta ramane perspectiva pe care o avem pentru urmatorii ani, in actualul context de dezvoltare si investitii. In prezent, ne concentram pe proiectul de investitii de 20 milioane de euro cu perioada de desfasurare 2017 - 2020. In acest sens, anul acesta am demarat procesul de achizitie de utilaje pentru productia sectorului industrial, pentru echiparea platformei achizitionate anul trecut, cu utilajele necesare pentru productia de table cutate cu profil inalt, panouri termoizolante, profile pentru constructii si structuri. Urmarim sa acoperim tot spectrul pentru segmentul industrial, astfel incat sa putem oferi clientilor nostri hale industriale la cheie ”, a precizat Tepes.
Exporturi in crestere cu 50%
Dupa ce in ultimii ani si-a mentinut pozitia de lider pe piata de acoperisuri, la nivel national, compania a accesat si pietele vecine. In primele 9 luni ale anului, Bilka a exportat sisteme complete pentru acoperisuri in valoare de 10 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
”Conform vanzarilor din primele 9 luni ale anului, cand am inregistrat un plus de 50% la export, estimam ca vom mentine aceasta crestere si pentru sfarsitul anului. Identificam un potential mare pe pietele externe. Sunt piete precum Bulgaria sau Ungaria, in care putem ajunge lider de piata in urmatorii 5 ani. Acesta fiind si unul din obiectivele noastre pe termen lung. Asta se datoreaza si faptului ca tot mai multe tari vecine se uita catre produsele din Romania, dar si faptului ca in prezent detinem cea mai mare fabrica de sisteme pentru acoperis din Estul Europei ”, a declarat Horatiu Tepes.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
BMI_Icopal
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023