Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AFM: Programul de instalare a panourilor fotovoltaice, reluat din 6 noiembrie 2019
AFM: Programul de instalare a panourilor fotovoltaice, reluat din 6 noiembrie 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 30 Oct 2019 20:00
Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunta, printr-un comunicat, ca programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala, va fi reluat incepand cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00, data la care instalatorii validati vor putea sa continue inscrierea persoanelor fizice in aplicatia informatica.
Toate documentele inregistrate cu succes in aplicatia informatica, precum si cele inregistrate in registrul instalatorilor care nu au fost incarcate in aplicatie pana la momentul suspendarii accesului in aplicatia informatica, sunt acceptate de Administratia Fondului pentru Mediu ca fiind depuse in termen, in vederea analizarii.
Persoanele fizice care nu au depus si nu au inregistrat documentele la instalatorii validati pana la data de 10 septembrie 2019 vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu conditia ca acestea sa fie valabile la data inregistrarii in aplicatia informatica.
AFM reaminteste ca valoarea contractului de finantare este de 536 milioane lei, suma asigurata din Programul Operational Regional (POR). Valoarea totala a finantarii acordate pentru acest program se ridica la aproximativ 656 milioane lei, Administratia Fondului pentru Mediu asigurand, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucuresti - Ilfov.
Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national.
Finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 de lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii. Pentru a accesa lista instalatorilor validati care au semnat contracte de participare si care asigura inscrierea persoanelor fizice, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
noark
theda mar
CDS
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
ness project
rigips
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander