Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AQUATIM: Investitii de 180 milioane euro pentru reteaua de apa si canalizare
AQUATIM: Investitii de 180 milioane euro pentru reteaua de apa si canalizare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Feb 2019 06:00
Cu lucrari in valoare de 4,8 milioane de lei pentru dezvoltarea retelelor de apa si de canalizare in Timisoara in anul 2018, programul de investitii din fonduri proprii al Aquatim continua pe aceeasi linie, pe agenda societatii fiind prevazute extinderi si reabilitari de conducte, precum si implementarea unor solutii pentru evacuarea apei pluviale la averse puternice in zonele unde canalizarea este foarte solicitata.
Pe parcursul anului 2018, echipa serviciului Proiectare al companiei de apa a elaborat o serie de documentatii de pregatire a lucrarilor de investitii cum ar fi studii de fezabilitate, proiecte tehnice de executie, documentatii pentru obtinerea avizelor sau autorizatiilor de construire, documentatii de atribuire etc. In prezent sunt curs de finalizare documentatiile de obtinere a autorizatiei de construire pentru urmatoarele lucrari de pe agenda 2019 a societatii:
- preluarea si descarcarea apelor pluviale ȋn situatii de urgenta ȋn zona Pasajului CFR str. Gheorghe Lazar;
- preluarea si descarcarea apelor pluviale ȋn situatii de urgenta ȋn zona Pasajului CFR str. Coriolan Brediceanu;
- extinderea retelei de canalizare si a celei de apa de pe Calea Sagului, etapa a II-a, intersectie str. Ovidiu Cotrus - bifurcatie catre Sag si Parta (este in curs de desfasurare achizitia lucrarilor);
- sectorizarea retelei de distributie a apei potabile (sector 2 si 3), pentru o exploatarea optima de retelei, prin determinarea comportamentului de consum si depistarea pierderilor din reteaua publica.
Lucrarile demarate in 2018 se reiau in martie
Pentru contracte deja aflate in derulare din anul 2018 lucrarile vor fi reluate in luna martie, in functie de conditiile meteo. Amintim, dintre acestea:
- extinderea retelei de canalizare pe Calea Sagului, intre pod si bifurcatia catre localitatile Parta si Sag, etapa I Pod Calea Sagului - intersectie str. Ovidiu Cotrus;
- preluarea si descarcarea apelor pluviale ȋn zona Parcului Industrial Freidorf, pe str. Paul Morand;
- extinderea retelelor de apa si canalizare, construirea bransamentelor de apa si racordurilor de canalizare pe strazile: Nera, B.P. Hasdeu, Dunarea, Bachus, Profesor Alex Cisman, Corina Irineu, Aurora, Teiului (lot I), Nicoresti, Letea, Ceferistilor,Viitorului (lot II), Anton Kathrein, Bela Lugosi, Parc Industrial Freidorf (lot III)
- extinderea retelelor de apa si canalizare, construirea bransamentelor de apa si racordurilor de canalizare pe strazile Victor Gaga, Florin Medelet, Caras, Alexandra Indries, Popa Anca (lot I), Azaleelor, Jacob J. Ehrler (lot II);
- reabilitarea cladirii si instalatiilor aferente sifonului deversor al colectorului sud de canalizare, de pe str. Baba Novac;
- reabilitarea conductei de apa (DN 1.000 mm) pe str. Matasarilor.
180 milioane de Euro pentru apa si canalizare in regiune
Aquatim a finalizat in anul 2018 procesul de pregatire a proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Timis, in perioada 2014-2020. Cererea de finantare si documentele suport au fost transmise Autoritatii de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare.
Din 180 milioane euro solicitati spre aprobare la AM POIM, circa 52 milioane euro sunt propusi pentru investitii de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in Timisoara. Principalele investitii de care vor beneficia timisorenii au in vedere modernizarea statiei de tratare a apei potabile Bega, reabilitarea retelei de distributie a apei (circa 38 km), construirea unei linii de uscare a namolului la statia de epurare a apelor uzate, reabilitarea retelei de canalizare (circa 16 km) si a racordurilor (13 km), precum si implementarea unui sistem SCADA, pentru monitorizarea si controlul automat al statiilor de tratare si epurare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023