Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARACO: Antreprenorii trebuie sa poata utiliza garantiile oferite de asiguratori
ARACO: Antreprenorii trebuie sa poata utiliza garantiile oferite de asiguratori
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 21 Mai 2018 08:06
In contextul unor modificari legislative propuse de guvernanti (prin proiectul de HG pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 98/2017), Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO sustine si in continuare necesitatea ca antreprenorii sa poata apela la serviciile societatilor de asigurari autorizate, prin accesul liber la instrumentele de garantare emise de acestea, posibilitate ce se regaseste de altfel in actuala legislatie.
Astfel, conducerea ARACO si membrii sai nu sunt de acord cu eliminarea politelor de asigurare din cadrul legal pentru constituirea garantiilor de participare la licitatii (GP) si a garantiilor de buna executie (GBE), iar in acest sens a fost inaintat un punct de vedere catre ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici si presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), Bogdan Puscas.
„Aceasta eliminare a posibilitatii ofertantilor de a utiliza un instrument de garantare emis de o societate de asigurari este receptata ca un inceput de eliminare in timp de pe piata a operatorilor economici autohtoni, datorita dezavantajarii acestora in procedurile de achizitie publica, fata de operatorii straini, care au alta capacitate financiara proprie (...)”, se arata in scrisoarea ARACO. Pentru a descarca documentul complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere