Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARAD: 50 milioane euro pentru unul dintre cele mai importante proiecte locale
ARAD: 50 milioane euro pentru unul dintre cele mai importante proiecte locale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2019 06:00
Primaria Municipiului Arad si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finantare pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de calatori care sa asigure legatura pe arterele urbane intre zona UTA si strada Stefan cel Mare”. In valoare de aproape 50 de milioane de euro, proiectul administratiei locale este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din Romania.
Ambitiosul proiect presupune construirea unui nou pod peste raul Mures, achizitionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie in lungime de 12m si 5 de capacitate mica in lungime 10m), amenajarea de strazi noi (continuare str. A. Saguna - str. Campia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) si reabilitarea strazii Andrei Saguna, tronsonul cuprins intre str. Condurasilor si str. Barbu Lautaru. De asemenea in cadrul aceluiasi proiect se vor amenaja doua statii de alimentare pentru autobuzele electrice si se vor construi (6) si moderniza (17) de statii de transport public de calatori. In plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsa intre str. Andrei Saguna si noul pod si de la intersectia cu str. Economului pana la str. Ogorului si se vor achizitiona 330 de biciclete.
„Am semnat in sfarsit acordul de finantare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din Romania! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului si a transportului public din Arad! Din pacate a trebuit sa asteptam aproape un an de zile pana ce un domn de la Bucuresti a semnat o hartie de la Minister. Intram in linie dreapta, documentele pentru licitatia de proiectare a podului sunt spre final, dam drumul si licitatiei pentru autobuze si biciclete, astfel incat sa castigam timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui sa mai avem nicio piedica, decat probabil eventualele contestatii la licitatii ”, a declarat primarul municipiului Arad, Calin Bibart.
Proiectul se realizeaza in cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONghid_proiectareACAD

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere