Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARAD: Fonduri de 14 milioane euro pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere
ARAD: Fonduri de 14 milioane euro pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Iul 2019 17:27
Banii alocati pentru opt judete (patru din Romania si patru din Ungaria) in vederea modernizarii drumurilor transfrontaliere au fost castigati in totalitate de Consiliul Judetean Arad! Este vorba de 13,89 milioane de euro, pe programul Interreg Romania-Ungaria 2014-2020. Rezultatele proiectului: 12,144 km drum nou construit, 20,21 km drum modernizat.
Anuntul a fost facut la semnarea contractului, de presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat si vicepresedintii Consiliului Judetean, Razvan Cadar si Sergiu Bilcea, precum si primarii din Curtici, Socodor si Macea. In cadrul proiectului, orasul Curtici va avea o sosea de centura nord-sud, iar orasul Chisineu Cris va avea un prim tronson de centura, care va lega Nadabul de Socodor. Astfel, distanta de la municipiul Arad pana la punctul de trecere a frontierei Varsand se va scurt cu 10 km.
„Judetul Arad a obtinut, pentru modernizarea drumurilor judetene transfrontaliere, intreaga suma alocata intregii axe pentru finantarea modernizarii drumurilor la nivelul regiunii transfrontaliere. Asta inseamna opt judete: Arad, Timis, Satu Mare, Bihor, Csongrad, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg. Nu pot insa sa nu remarc ca ministerul Dezvoltarii a avut nevoie de cativa ani pentru semnarea acestui contract atat de important pentru judetul Arad. Si in conditiile in care vorbim de fonduri europene si nu de bani alocati de Guvern, administratia de la Bucuresti intarzie proiectele Aradului. Am promis ca modernizam judetul Arad, si ne tinem de cuvant. Am promis conditii mai bune de viata pentru aradeni, si de trei ani muncim pentru ele. Zilele trecute s-au implinit trei ani de cand echipa noastra conduce Consiliul Judetean. Au fost trei ani de constructie a unor proiecte de dezvoltare, in primul rand din fonduri europene. Am adus in acesti ani, prin Consiliul Judetean, prin institutiile noastre subordonate, peste 250 de milioane de euro din finantari. Dezvoltam Aradul cu bani europeni!”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.
Cateva date tehnice ale acestui proiect care se va derula in parteneriat cu Primaria Curtici si Fundatia pentru Dezvoltarea Judetului Bekes. Valoarea totala estimata a investitiei Judetului Arad este de 47.300.000 lei, din care eligibili sunt 40.200.000 lei, diferenta de 7.100.000 lei fiind acoperita din bugetul propriu al Consiliului Judetean Arad. Prin acest proiect populatia localitatilor Curtici, Macea, Sanmartin si Socodor va avea acces la drumuri modernizate.
Modernizam urmatoarele tronsoane de drum:
- Curtici - Sanmartin
- Sanmartin - Socodor
- Socodor - Nadab
Orasul Curtici va construi centura sud-nord a orasului (7,3 km) legand zona industriala cu DN 79 si cu punctul de trecere de frontiera Varsand, avand alocati ca suma eligibila 4.161.304,00 Euro.
Investitia se incadreaza in strategia Consiliului Judetean Arad de a realiza o retea de drumuri in zona de granita prin care sa fie potentat rolul de poluri de dezvoltare locala al oraselor Nadlac, Pecica, Curtici, Chisineu-Cris, sa se degreveze punctul de frontiera Nadlac prin redistribuirea traficului transfrontalier catre puncte de frontiera alternative si prin care sa se asigure legatura dintre DN 79 si punctul de frontiera Varsand cu ocolirea orasului Chisineu-Cris.
Investitia este integrata cu alte proiecte, realizate din diverse surse de finantare: tronsonul Peregu Mare - Pecica si Turnu - Variasu Mic, Nadlac-Peregu Mare si Pecica-Turnu, Arad - Variasu Mic- Iratosu, Dorobanti - Macea si Sanmartin - Graniceri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere