Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Bosch sustine evenimentul dedicat promovarii programului Scoala Duala, in Blaj
Bosch sustine evenimentul dedicat promovarii programului Scoala Duala, in Blaj
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2020 15:00
Bosch, lider global in furnizare de tehnologii si servicii, a gazduit la Blaj, judetul Alba, un eveniment dedicat popularizarii si promovarii programului Scoala Duala, program inaugurat la Blaj inca din toamna anului trecut, in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate si primaria municipiului Blaj. Alaturi de managementul companiei, reprezentanti ai administratiei locale si regionale, ambasadei Germaniei in Romania si ai Inspectoratului Scolar judetean Alba, la eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai scolilor partenere, precum si viitori liceeni si familiile acestora. Peste 335 de parinti si elevi din 11 scoli din judetul Alba si-au manifestat interesul pentru invatamantul dual si au vizitat centrul de dezvoltare din cadrul fabricii Bosch Blaj. „Fabrica Bosch din Blaj a organizat acest eveniment cu scopul de a le prezenta si exemplifica parintilor si elevilor ce presupune invatamantul profesional, de a le arata pe viu ce inseamna cu adevarat educatia practica”, a declarat Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive S.R.L.
Special pentru elevii scolii duale a fost inaugurat in anul 2019, chiar in incinta primei hale de productie deschisa la Blaj in 2007, un prim atelier mecanic. Augmentarea numarului de specializari oferite in cadrul programului a atras nevoia de alte noi ateliere, motiv pentru care reprezentantii fabricii Bosch din Blaj au decis edificarea unui nou centru de dezvoltare prevazut cu ateliere de mecanica, electronica si pneumatica. Noul centru a fost amenajat intr-un spatiu extern, localizat in imediata proximitate a unitatii de productie din Blaj si este dotat cu toate echipamentele necesare. „ Conform viziunii fabricii Bosch din Blaj - Excelenta Bosch produsa in Blaj - inaugurarea noului centru de educatie tehnica contribuie la implinirea acesteia nu doar prin educarea tinerilor din judetul Alba, ci si prin instruirea angajatilor nostri. Noul centru tehnic pune la dispozitia elevilor atat echipamentele tehnice, cat si instructorii care vor avea grija sa educe anual peste 100 de ucenici. Consideram ca este de datoria noastra sa ne preocupam si sa ne implicam in educatia tinerilor. Credem, totodata, ca investitia Bosch in programul de invatamant dual va avea beneficii pe termen lung pentru dezvoltarea Blajului si a intregului judet.”, a declarat Dirk Arnold, directorul tehnic al unitatii de productie Bosch.
Complementar prezentarii ofertei educationale pentru invatamantul de tip dual sustinuta de reprezentantii Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu”, cei prezenti au avut oportunitatea de a vizita noile ateliere amenajate de Bosch. Acestea vor deservi elevii inscrisi in programul de invatamant dual si vor oferi cadrul propice pentru dezvoltarea si aprofundarea competentelor in specializari precum sculer matriter, mecanic in industrie si utilaje de prelucrari mecanice, electrician constructor si instalatii industrie Bosch. „Pregatirea teoretica are, desigur, importanta ei, insa scopul acestei zile este de a le oferi celor prezenti posibilitatea sa vada cu ochii lor cum procedam atunci cand vine vorba de pregatirea practica a elevilor”, a adaugat Alexander Firsching.
Mai mult decat atat, toti elevii participanti la eveniment au fost inscrisi automat intr-o tombola care le poate aduce drept premiu un schimb de experienta in cadrul uneia dintre fabricile Bosch din Germania care deruleaza programe de invatamant dual, mai exact in Schweinfurt. Fabrica Bosch din Blaj ofera tinerilor inscrisi in program o serie de beneficii precum acces la servicii medicale private, pranz gratuit la cantina fabricii, asigurarea transportului si a echipamentului de lucru, rechizite, prioritate la angajare, dar si posibilitatea de a-si continua studiile in care doresc sa obtina diploma de bacalaureat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hidroplasto
strabag nivel 1
CELCO 2020
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere