Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRASOV: BOG'ART si PORR Construct vor sa realizeze terminalul AIBG
BRASOV: BOG'ART si PORR Construct vor sa realizeze terminalul AIBG
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2019 10:57
Termenul de depunere a ofertelor privind achizitia proiectarii si construirii terminalului de pasageri al Aeroportului International Brasov - Ghimbav (AIBG), a expirat. Conform datelor din sistemul electronic de achizitii publice, Consiliul Judetean Brasov a primit patru oferte din partea urmatoarelor firme: Bog'Art SRL Bucuresti, Constructii SA Sibiu, Kesz Constructii Romania SRL Cluj si PORR Construct SRL Bucuresti. Valoarea totala a proiectarii si executiei acestui obiectiv de investitii este de 184.671.650 lei.
Pentru realizarea terminalului AIBG, administratia judeteana a colaborat cu celebrul arhitect brasovean Dorin Stefan, care a prezentat doua solutii arhitecturale. A fost agreata varianta mai putin costisitoare, avand in vedere ca lucrarea este finantata integral de catre Consiliul Judetean Brasov. Pentru aceasta varianta s-au cerut avizele privind fluxurile de pasageri, de la institutiile cu responsabilitati in domeniu (SRI, Politia de Frontiera si Directia Vamala), iar acestea au fost obtinute in baza planurilor finale ale terminalului, care releva o suprafata desfasurata de 11.780 mp la care se adauga o suprafata de 510 mp, reprezentand terase construite deschise si acoperite in afara perimetrului construit.
In cadrul sedintei Consiliului Judetean Brasov din 30 octombrie 2018 au fost aprobati indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii „Terminal de pasageri - Aeroport International Brasov - Ghimbav” - etapa a III-a, indicatori care respecta conditionalitatile din punct de vedere tehnic si al suprafetei desfasurate, convenite cu institutiile mentionate mai sus.
Valoarea si suprafata terminalului:
- Valoare totala, inclusiv TVA: 184.671.650 lei
- Suprafata construita a terminalui: 4092 mp
- Suprafata subsol: 3113 mp
- Suprafata parter: 4092 mp
- Suprafata etaj: 4575 mp
- Aria desfasurata: 11780 mp
- Volum: 64775 mc
- Inaltime subsol: 4,30-4,20 m
- Inaltime parter: 5,95 m
- Inaltime etaj: 4,05-7,27 m
Suprafata terase construite deschise si acoperite, in afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere: 510 mp (spre parcarea publica pe laturile nord-est si sud-vest)
Structura constructiva a terminalului:
- fundatii tip radier cu grinzi, pereti beton armat la subsol, stalpi, grinzi principale si secundare metalice, plansee din tabla cutata cu suprabetonare;
- planseu acoperis metalic alcatuit din grinzi principale si secundare partial din tabla cutata cu suprabetonare. Invelitoare alcatuita din panouri metalice tristrat pentru acoperis;
- fatade sistem perete cortina din otel autoportant;
- pereti interiori de compartimentare usori din gips carton obisnuit si rezistent la foc in functie de destinatia incaperilor;
- finisaje pereti zugraveli, vopsitorii, placaje faianta, pardoseli din piatra naturala, gresie portelanata mata antiderapanta de interior, pardoseli din PVC antistatic, rasini epoxidice industriale pentru trafic greu.
„Ne bucuram ca proiectarea si construirea terminalului de pasageri al AIBG au suscitat un interes mare din partea firmelor de constructii. Asadar, avem de unde selecta si speram ca etapele de evaluare sa fie parcurse fara probleme, astfel incat in cel mai scurt timp posibil sa desemnam un castigator si sa incepem lucrarile”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
leviatan
theda mar
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
noark
viarom
grundfos
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu