Agenda Constructiilor
Duminica, 12 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CBRE: Tranzactiile cu terenuri preced noi dezvoltari de retail si industrial
CBRE: Tranzactiile cu terenuri preced noi dezvoltari de retail si industrial
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Aug 2019 15:19
Judetul Cluj a devenit un exemplu de urmat in ceea ce priveste dezvoltarea economica si imobiliara a zonei. Recent, apetitul investitorilor s-a extins si pentru orasele din apropiere, aflate pe o raza de aproximativ 50 de kilometri. Un teren de 26 de hectare, cu titlu de parc industrial, a fost scos la vanzare in orasul Ocna Mures, potrivit companiei CBRE, lider global si national al pietei de consultanta imobiliara, care a obtinut mandat de exclusivitate pentru dezvoltarea zonei de retail si industrial.
Terenul este situat in partea de nord a orasului Ocna Mures, in vecinatatea cartierului rezidential Malinului, pe amplasamentul fostei Uzine de Soda din Ocna Mures, judetul Alba. In vecinatatea terenului se afla in constructie cea mai noua baza de tratament cu bai sarate, care va fi finalizata anul viitor, in zona se are in vedere si amenajarea unei zone de agrement.
“Viitorul proiect din Ocna Mures este o alternativa competitiva din punct de vedere investitional fata de orase precum Turda, Cluj-Napoca sau Targu Mures, avand in vedere localizarea la doar 8 km distanta fata de nodul rutier Unirea al autostrazii A10 si la circa 50 km fata de Cluj-Napoca, precum si infrastructura existenta si utilitatile disponibile”, a explicat Valentin Popescu, senior consultant in cadrul departamentului Land Development al CBRE Romania.
Terenul dispune de o suprafata totala 26 ha iar pentru o parte din aceasta, compania CBRE Romania discuta cu mai multi operatori de food, comertul modern in Ocna Mures fiind slab dezvoltat.
„Lipsa unei oferte de retail modern forteaza locuitorii din oras si din vecinatate sa isi faca cumparaturile in Cluj, Turda si chiar Alba Iulia. Orasul Ocna Mures se bucura de o forta de munca specializata, aceasta fiind unul dintre atuurile proiectului. Atragerea unei investitii si in sectorul de retail va determina locuitorii sa nu se mai deplaseze catre alte orase”, a adaugat Ion Dinu, senior consultant in cadrul departamentului Land Development al CBRE Romania.
Ion Dinu si Valentin Popescu s-au alaturat echipei CBRE in luna aprilie, in cadrul departamentului Land Development, avand o experienta de 15, respectiv 5 ani in dezvoltarea de proiecte in domeniul retail, food si industrial. Extinderea echipei de Land Development a CBRE face parte din strategia companiei de a oferi investitorilor si dezvoltatorilor un portofoliul de produse integrate generate impreuna cu departamentele de retail, spatii de birouri si industrial.
In prima jumatate a anului 2019, pe piata din Romania au fost tranzactionati circa un milion de metri patrati de terenuri, doar 33% din aceasta suprafata situandu-se in Bucuresti, potrivit celui mai recent raport al CBRE Research. Investitorii au fost interesati in principal de terenuri pentru dezvoltari de tip industrial (49% din suprafata tranzactionata) si de retail (45% din suprafata totala).
La nivel national, in prima jumatate din 2019, dezvoltatorii de retail au investit aproximativ 45 milioane euro in cumpararea unei suprafete totale de 460.000 mp, cea mai reprezentativa tranzactie fiind achizitia de catre Auchan a unui teren de 220.000 mp in orasul Resita, din judetul Caras Severin.
Pe sectorul industrial, printre cele mai importante tranzactii cu terenuri din primul semestru se numara achizitia unei suprafete de 12 ha in Craiova, de catre compania locala Element Industrial. De asemenea, unul dintre dezvoltatorii importanti aflati pe piata locala, VGP, a ales la randul sau conectarea cu autostrada A3, securizand un teren de 20 ha pozitionat la intersectia Centurii Capitalei cu A3. Pana la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research, sunt asteptate a fi incheiate mai multe tranzactii cu terenuri pentru industrial de mari dimensiuni, de peste 10 ha.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelVideoConfAC-iulbluebeamCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere