Agenda Constructiilor
Duminica, 20 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CELCO: Ghid pentru montajul corect al setului termoizolant IZOMINERAL
CELCO: Ghid pentru montajul corect al setului termoizolant IZOMINERAL
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 02 Mai 2019 06:00
Termoizolatia cu IZOMINERAL se aplica peretilor cladirilor pe suporturi minerale (beton, zidarie de caramida, BCA etc.), atat in cazul caldirilor noi cat si in cazul lucrarilor de renovare si reabilitate, dar si elementelor structurale din beton armat (stalpi, grinzi, plansee) ale cladirilor noi civile si industriale, in vederea corectarii puntilor termice si reducerea gradului de transfer termic al structurii de rezistență si ȋnlăturarea daunelor structurale provocate de acumularea umidității, fenomenele de condens şi apariția mucegaiului. Procedeul contribuie la imbunatatirea protectiei termice, respectiv la cresterea performantei energetice a cladirilor, alaturi de realizarea peretilor cu elemente pentru zidarie din BCA.
Placile IZOMINERAL fabricate de CELCO, sunt un material cu o structura alveolara care contine cca. 80% (in volum) pori inchisi, de forma sferica cu diametrul sub 1 mm, uniform distribuiti si se realizeaza utilizand un nisip silicios, iar ca liant cimentul Portland, varul nestins macinat, ghipsul si un promotor de expandare (pasta de aluminiu).
Mortarul CELCO, are aspect de pulbere de culoare gri si este compus din ciment de calitate superioara, nisip cu granulatie selectionata, adaosuri minerale si aditivi speciali (polimeri, eteri de celuloza) pentru imbunatatirea lucrabilitatii, flexibilitatii si aderentei. Mortarul este adeziv si masa de spaclu, care se utilizeaza atat pentru lipirea placilor minerale de suportul de beton, cat si pentru realizarea stratului de protectie cu insertie de plasa din fibra de sticla.
Diblurile cu rozeta si tija din material termoplastic (PE) si surub de fixare metalic (inox sau otel galvanizat) este un produs achizitionat - de tip Ejotherm STR U 2G (EJOT) - si se utilizeaza pentru fixarea mecanica a placilor termoizolante de suportul de beton.
Plasa de armare din fibra de sticla rezistenta la substante alcaline si cu greutatea specifica minima de 145 g/m2 este un produs care se inglobeaza in masa de spaclu cu scopul protejarii termosistemului la solicitarile mecanice din exterior (lovituri, izbituri) si la eforturile de intindere rezultate din diferentele de temperatura si intemperii, care in timp pot determina fisurarea si deteriorarea intregului termosistem.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere