Agenda Constructiilor
Marti, 07 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Acces si conexiune la Autostrada A3 pentru Parcul Industrial Tetarom V
CLUJ: Acces si conexiune la Autostrada A3 pentru Parcul Industrial Tetarom V
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Iul 2019 15:00
Consiliul Judetean Cluj a demarat procedura de contractare a serviciilor de elaborare a documentatiei tehnico-economice si a asistentei tehnice, in vederea realizarii drumului de acces spre Parcul Industrial TETAROM V.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „E un pas important pe care il facem in directia construirii parcului industrial de care zona Turda-Campia Turzii are atat de mare nevoie. La fel ca si in cazul celorlalte parcuri Tetarom, si acesta va genera numeroase locuri de munca, venituri suplimentare pentru comunitatile locale si, in general, un plus de bunastare pentru intreaga zona.”
In vederea realizarii infrastructurii de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V este necesara realizarea unei conexiuni intre Drumul National DN 15 si parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada A3 - Brasov - Targu-Mures - Cluj - Oradea. In concret, drumul de legatura se estimeaza a avea o lungime de cca. 2,25 km, cu un pod de cca. 200 de m peste raul Aries, la care se adauga bretelele de acces la autostrada A3.
Realizarea obiectivului de investitii - drum de acces „Parc Industrial TETAROM V”, pentru care s-a demarat contractarea serviciilor de elaborare a documentatiilor tehnico-economice, respectiv studiul de fezabilitate, documentatie pentru autorizarea executarii lucrarilor, documentatie tehnica de executie si asistenta tehnica aferenta, este finantata din bugetul Consiliului Judetean Cluj.
Demararea efectiva a lucrarilor este preconizata pentru sfarsitul anului 2019-inceputul anului 2020. Costul estimat al serviciilor de proiectare, raportat la valoarea de investitie, este de 200.000 de euro, fara TVA.
Prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere intre Judetul Cluj, Municipiul Campia Turzii si Comuna Luna, in vederea realizarii Parcului Industrial Tetarom V din Luna, pe o suprafata de aproximativ 115 hectare.
Decizia realizarii unui nou parc industrial in partea sudica a judetului Cluj a fost luata atat ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru initierea sau dezvoltarea de afaceri in zona cat, mai ales, a dorintei Consiliului Judetean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni si de a oferi locuitorilor din municipiile Turda si Campia Turzii precum si celor din localitatile limitrofe posibilitatea obtinerii unui loc de munca, cu toate avantajele ce decurg de aici.
Parcurile industriale sunt recunoscute, oriunde in lume, ca motoare de dezvoltare locala si instrumente de crestere a investitiilor private, cu efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei in care se realizeaza. In acest context, obiectivele urmarite de Consiliul Judetean prin edificarea Tetarom V - stimularea investitiilor, sprijinirea cercetarii stiintifice si tehnologice, impulsionarea dezvoltarii regionale, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, vor contribui esential la redefinirea zonei sudice a judetului si la transformarea acesteia intr-un semnificativ pol de crestere.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADVideoConfAC-iulbluebeamCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere