Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CNI va reabilita Palatul Nifon Mitropolitul din Bucuresti
CNI va reabilita Palatul Nifon Mitropolitul din Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 08 Mai 2019 21:14
La data de 8 mai 2019, in prezenta viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a fost semnat contractul pentru consolidarea si restaurarea Centrului educational si social pastoral „Nifon Mitropolitul” (Palatul Nifon), din Bucuresti, informeaza un comunicat al ministerului de resort.
Investitia, in valoare totala de 56.684.000 de lei, va fi realizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), iar lucrarile vizeaza, in principal:
-       consolidarea peretilor, planseelor si acoperisului;
-       hidroizolatie;
-       consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural;
-       interventii pentru restaurarea plasticii arhitecturale;
-       interventii pentru eradicarea biodeteriorarii si pentru eliminarea umiditatii;
-       finisaje interioare si exterioare.
Astfel, in urma lucrarilor de consolidare, restaurare si refunctionalizare a spatiilor, cladirea va beneficia de:
-       sali de expozitie,
-       spatii multifunctionale pentru cursuri si conferinte,
-       biblioteca,
-       sala de lectura,
-       cantina pentru cursanti.
„Era imperios necesar sa salvam acest monument istoric, construit in urma cu 124 de ani, in cea mai veche zona din Bucuresti, si sa-l redam publicului. Ma bucura faptul ca, dupa reabilitare, noul centru va putea gazdui activitati sociale si culturale pentru copii si formatori, precum si tabere de creatie pe timpul verii: de pictura, stiinte sau literatura”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Semnarea contractului survine dupa ce, la finele lunii noiembrie 2018, Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Centrul educational si social pastoral «Nifon Mitropolitul»(Palatul Nifon)”.
La acea data, reprezentantii Executivului au explicat ca beneficiarul - Arhiepiscopia Bucurestilor - doreste ca, dupa consolidare, restaurare si refunctionalizarea spatiilor, acest monument istoric, aflat la km 0 al Municipiului Bucuresti, importanta opera a arhitectului Paul Gouttereau, unul din putinele imobile realizate in stil neoclasic, inscris in lista monumentelor istorice, sa devina Centrul Educational si Social Pastoral Nifon Mitropolitul, un obiectiv cu caracter public, educational si social-cultural. Palatul Nifon Mitropolitul este un monument istoric construit in anul 1895, aflat actualmente intr-o stare avansata de degradare si situat pe Calea Victoriei, colt cu strada Doamnei.
Proiectul are o durata de realizare de 27 luni si o valoare totala de 56,684 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 56,079 milioane de lei de la bugetul de stat si 605.000 lei de la Arhiepiscopia Bucurestilor. Scopul acestui centru nu este unul pecuniar, ci o reprezinta o lucrare pastorala, sociala si misionara a Bisericii, in folosul societatii romanesti actuale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere