Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - COMPLEXUL rezidential Dumbrava Vlasiei, premiat la Anuala de Arhitectura 2019
COMPLEXUL rezidential Dumbrava Vlasiei, premiat la Anuala de Arhitectura 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Aug 2019 13:19
Dumbrava Vlasiei, unul dintre cele mai complexe proiecte rezidentiale dezvolate pe piata locala din Romania, a primit in cadrul competitiei Anuala de Arhitectura 2019, titlul pentru cea mai buna dezvoltare rezidentiala, precum si doua premii in cadrul sectiunii Arhitectura Construita - Arhitectura Locuintei Individuale, pentru casele concept ENE+ENE si SYAA.
Competitia Anuala de Arhitectura 2019, aflata la cea de-a XVII-a editie, a fost organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania. Pentru prima oara in istoria Anualei de Arhitectura, O.A.R a premiat un dezvoltator imobiliar. Astfel, "Premiul Presedintelui" a fost acordat proiectului rezidential Dumbrava Vlasiei, de catre Emil Ivanescu, Presedintele OAR Bucuresti, pentru viziunea si consecventa in implementarea unei locuiri remarcabile prin calitate, frumusete si sustenabilitate. Totodata, casele concept ENE+ENE si SYAA din cadrul Dumbrava Vlasiei, doua proiecte remarcabile din punct de vedere arhitectural, au fost castigatoare in cadrul sectiunii Arhitectura Construita - Arhitectura Locuintei Individuale.
“Ne-am propus in Dumbrava Vlasiei sa cream cadrul ideal pentru arhitectura rezidentiala de cea mai buna calitate, iar premiul oferit de Presedintele O.A.R ne onoreaza si ne confirma demersul. Casele ENE+ENE si SYAA, premiate ex-aequo la sectiunea arhitectura construirii, sunt doua proiecte exceptionale, proiectate si construite cu foarte mare grija la detalii. Acestea sunt primele case finalizate dintr-o serie de proiecte arhitecturale foarte interesante, concepute de unele dintre cele mai creative si cunoscute birouri de arhitectura din Romania”, a declarat Horia Balan, Project Director, Dumbrava Vlasiei.
Valoarea caselor ENE + ENE si SYYA, premiate in cadrul competitiei, atinge suma de 572.000 de Euro. Casa concept ENE+ENE este proictata de arhiectii Mihai Ene si Adela Ene. Aceasta se intinde pe un singur nivel si impresioneaza prin modul in care se descrie pe teren, fiind o structura monumentala, imbracata in caramida aparenta recuperata. La interior, casa se distinge prin inaltimea neobisnuita a camerelor, de 3,40 m, cat si prin relatia organica pe care o dezvolta cu gradina.
Casa SYYA, proiect aflat in portofoliul biroului de arhitectura Cumulus, este o casa impresionanta, complementara cu natura, fiind construita din lemn, un material natural, regenerabil si prietenos cu locuirea. Casa SYYA are un volum dinamic, ludic, ce se distinge prin sincretismul dintre designul scandinav si inspiratia de traditie locala a acoperisului in sarpanta.
Pe langa cele doua case deja premiate, anul acesta vor fi finalizate in cadrul parcului rezidential Dumbrava Vlasiei, alte 5 case de design ce poarta semnatura unor birouri de arhitectura importante din Romania: ADNBA, Artline, Studio 1408 si DSBA.
Planul de dezvoltare a parcului rezidential Dumbrava Vlasiei este unul pe termen lung si cuprinde cinci sate distincte legate de un coridor verde. Intreaga dezvoltare se va intinde pe o suprafata de 90 de hectare si va reuni 1.000 de case.
Dumbrava Vlasiei se afla in zona de nord a Bucurestiului, in mijlocul padurii Vladiceasca, comuna Balotesti. In cadrul parcului rezidential Dumbrava Vlasiei se pot cumpara terenuri, cu toate utilitatile incluse, precum si case unicat, proiectate de unii dintre cei mai buni arhitecti din Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere