Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CROSSPOINT: London Partners dezvolta un proiect major mixt, in zona Expozitiei
CROSSPOINT: London Partners dezvolta un proiect major mixt, in zona Expozitiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Iul 2019 11:50
London Partners, dezvoltatorul imobiliar al proiectelor Soho Unirii si Belvedere, a cumparat un teren de 28.700 mp situat in zona Expozitiei, pentru a dezvolta un proiect mixt de mari dimensiuni. Crosspoint Real Estate, liderul in segmentul tranzactiilor cu terenuri in Romania, a oferit consultanta cumparatorului in aceasta tranzactie de peste 15 milioane de euro. Astfel, Crosspoint a realizat doua tranzactii succesive de aproximativ 44.000 de mp de teren in zona Expozitiei, pe care se pot realiza peste 125.000 mp construiti. London Partners a fost asistat de firma de avocatura Stratulat-Albulescu.
Acesta este cel de-al treilea proiect rezidential pe care compania intentioneaza sa-l dezvolte pe piata romaneasca, dupa achizitia terenului pentru dezvoltarea Soho Unirii, cu o investitie estimata de 26 milioane euro si a doua faza a proiectului Belvedere.
Catalin Gavrila, Associate Director Land Development la Crosspoint Real Estate, declara: "Aceasta noua tranzactie de mari dimensiuni in zona Expozitiei confirma conturarea celui mai mare hub al dezvoltarilor imobiliare din prezent in Bucuresti. Cu cativa ani in urma, zona centru-vest anunta o serie de dezvoltari de anvergura, care acum sunt materializate in cladiri finalizate sau in curs de finalizare, proiecte ce au schimbat radical aspectul sau demografia zonei, acum asistam la avantul zonei Expozitiei din nordul capitalei. Dupa anuntarea proiectelor de birouri, zona a confirmat potentialul sau in ceea ce priveste dezvoltarile rezidentiale. O tranzactie de astfel de dimensiuni presupune o structura complexa a tranzactiei, negocierile au durat 18 luni pana la semnare, vanzatorul fiind o societate cu mai multi actionari, ale caror asteptari si nevoi trebuiau sa fie aliniate la cerintele grupului international London Partners".
„Credem foarte mult in zona Expozitiei, aceasta tranzactie este al doilea deal de mari dimensiuni pe care il incheiem in zona. Crosspoint a realizat doua tranzactii succesive de aproximativ 44.000 de mp de teren in zona Expozitiei, pe care se pot realiza peste 125.000 mp construiti. Ne-am concentrat intotdeauna pe zone cu potential de dezvoltare, de exemplu Grozavesti-Orhideea, am prezentat toate argumentele si datele de piata pentru a convinge clientii de potentialul unor zone si am avut sansa sa lucram cu dezvoltatori pionieri, cu viziune, cum este cazul London Partners. Ne bucuram sa vedem cum terenuri in care am crezut in urma cu cativa ani si la tranzactionarea carora am participat, gazduiesc in prezent unele dintre cele mai de succes proiecte de birouri si rezidentiale. Suntem convinsi ca zona Expozitiei va avea o evolutie similara”, concluzioneaza Catalin Gavrila.
In 2018, Crosspoint Real Estate a asistat tranzactii de teren cu o valoare totala de peste 70 de milioane de euro. In acest an, compania a incheiat si are in derulare tranzactii de teren cu o valoare totala de circa 80 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulbluebeamTeraSteelAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere