Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CSR: HeidelbergCement sustine achizitii importante de aparatura medicala
CSR: HeidelbergCement sustine achizitii importante de aparatura medicala
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 18 Mai 2018 08:40
HeidelbergCement Romania continua actiunile de sprijinire a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, informeaza un comunicat al companiei implicate in productia de ciment, betoane si agregate. Spitalul din Bicaz va fi dotat cu o instalatie noua de fluide medicale, in valoare de 30.000 de euro, fara de care nu si-ar putea continua activitatea, iar masa de operatie, veche de 33 de ani a sectiei de urologie din Spitalul Pucioasa, va fi inlocuita cu una moderna, in valoare de 20.000 de euro.
Spitalul Orasenesc „Sf. Ierarh Nicolae”, din Bicaz, judetul Neamt, deserveste o populatie de 44.197 de locuitori, in principal populatia orasului Bicaz si din imprejurimi. Lucrarile de reparatii la instalatia de fluide medicale in cadrul spitalului reprezinta una din cerintele medicale obligatorii pentru mentinerea autorizatiei sanitare de functionare si acreditare a spitalului ca furnizor de servicii medicale. In urma investitiei, unitatea medicala va beneficia de o instalatie noua completa, pentru productia si distributia gazelor medicale, se mai arata in comunicat.
„Salutam initiativa companiei HeidelbergCement si sprijinul oferit Spitalului Orasenesc «Sf. Ierarh Nicolae», din Bicaz. Inlocuirea vechii instalatii de fluide medicale, aflate in grad avansat de uzura fizica si morala, cu o instalatie noua reprezinta un pas important in efortul de modernizare a unitatii noastre, o garantie certa a preocuparilor pentru cresterea calitatii serviciilor medicale oferite pacientilor nostri si un demers considerabil pentru atingerea dezideratului: «un spital al comunitatii pentru comunitate»”, a declarat dr. Letitia-Gabriela Damoc, managerul Spitalului Orasenesc „Sf. Ierarh Nicolae”, din Bicaz.
De asemenea, Spitalul Orasenesc din Pucioasa, judetul Dambovita, deserveste o populatie de 60.000 de locuitori, in principal din Pucioasa si Fieni si din 11 comune arondate. Unitatea medicala furnizeaza servicii medicale complexe, avand o adresabilitate crescuta si un numar mare de interventii chirurgicale - cel putin doua operatii, zilnic. In acest context, dotarea spitalului cu o masa de operatie era necesara pentru asigurarea unor servicii medicale chirurgicale de calitate si pentru cresterea gradului de siguranta si satisfactie a pacientilor internati din sectia de urologie a unitatii.
„Masa de operatie este componenta cea mai importanta in sala de operatie, intrucat asigura suportul fizic pentru pacient pe durata interventiei chirurgicale. In prezent, masa din sala de operatie a sectiei de urologie are o vechime de 33 de ani, fiind achizitionata la momentul in care spitalul a fost dat in folosinta - 1984. Calitatea actului medical este data si de calitatea aparaturii medicale utilizate. Drept urmare, echipa de conducere a Spitalului Orasenesc Pucioasa saluta initiativa companiei HeidelbergCement Romania si efortul de sustinere a comunitatilor locale”, a subliniat dr. Daniel Cioroba, director medical la Spitalul Orasenesc Pucioasa.
„Nivelul de trai si siguranta angajatilor si a vecinilor nostri reprezinta prioritati ale companiei noastre. Ne bucuram ca activitatea si rezultatele financiare obtinute in ultimii ani ne permit sa realizam astfel de proiecte importante pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea”, a subliniat, la randul sau, Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement Romania.
Investitia de la Bicaz, aprobata rapid de edilii locali
Potrivit unui comunicat ce detaliaza aspectele legate de investitia din Bicaz, managerii HeidelbergCement Romania subliniaza ca aceasta s-a efectuat printr-o sponsorizare, in valoare de 140.000 de lei, care a fost aprobata ca investitie in cadrul sedintei consiliului local orasenesc din data de 26 aprilie 2018.
Spitalul Orasenesc „Sf. Ierarh Nicolae”, din Bicaz deserveste o populatie de 44.197 de locuitori, in principal populatia orasului Bicaz, a Vailor Muntelui si a Bicazului. Unitatea medicala, construita intre anii 1960-1983, este situata la 32 de kilometri de Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si cuprinde un complex de pavilioane si anexe cu un etaj sau doua niveluri. In ultimii ani, de la reluarea activitatii spitalului, dupa o perioada de suspendare a acesteia, intre anii 2011 - 2014, s-au depus eforturi considerabile pentru renovarea, reabilitarea, modernizarea si dotarea cu aparatura si echipamente medicale a spitalului. Existenta unei instalatii de fluide medicale functionale si la standardele actuale in cadrul unitatii sanitare reprezinta una din cerintele obligatorii pentru mentinerea autorizatiei sanitare de functionare si acreditarea spitalului ca furnizor de servicii medicale. In prezent, alimentarea cu oxigen se bazeaza pe sistemul de inchiriere a tuburilor, ce este costisitor si depinde de un anumit furnizor. Sistemele de distributie a acestui gaz medicinal, care fac parte din instalatia de fluide, sunt vechi, subdimensionate si nu respecta standardele in vigoare. De asemenea, lipsa unui sistem de distributie a dioxidului de carbon la blocul operator face imposibila efectuarea interventiilor chirurgicale prin metode laparoscopice. Cu sprijinul HeidelbergCement Romania, spitalul va beneficia de o instalatie noua, completa, pentru producerea si distributia gazelor medicale, ocazie cu care va fi realizat si sistemul de iluminare la patul bolnavului, precum si cel de alarmare a personalului medical de catre pacient, in cazul unei urgente, subliniaza oficialii companiei.
„Localitatea Bicaz este la fel de celebra ca barajul care stapaneste apele lacului Izvorul Muntelui, istoria recenta a urbei si istoria spitalului Bicaz fiind legate in mod direct de constructia acestuia. In acest context, salutam sprijinul oferit de partenerul nostru local, compania HeidelbergCement Romania, care face ca povestea celei mai importante unitati sanitare din Bicaz sa continue”, a declarat Nicolae Salagean, primarul localitatii Bicaz.
„HeidelbergCement Romania continua implicarea in proiecte pentru comunitatile unde ne desfasuram activitatea. Ne bucuram ca putem contribui la dezvoltarea spitalului Bicaz, astfel incat sa putem asigura un nivel de trai cat mai bun pentru angajatii si vecinii nostri”, a subliniat Marius Lupa, director al fabricii de ciment Tasca, a HeidelbergCement Romania.
Angajamentul fata de comunitate, demonstrat si la Pucioasa
Tot printr-o sponsorizare, in valoare de 92.000 de lei, destinata achizitiei unei mese de operatie, pentru dotarea sectiei de Urologie a Spitalului Orasenesc din Pucioasa, judetul Dambovita, HeidelbergCement Romania si-a dovedit inca o data angajamentul fata de comunitate. Investitia respectiva a fost aprobata in cadrul sedintei consiliului local din data de 26 aprilie 2018.
Spitalul Orasenesc Pucioasa, judetul Dambovita, deserveste o populatie de 60.000 de locuitori, in principal din Pucioasa si Fieni si din 11 comune arondate. Unitatea medicala furnizeaza servicii medicale complexe si are o capacitate de 270 de paturi, in cadrul acesteia functionand 13 sectii si compartimente, precum si un ambulatoriu integrat. Spitalul are o adresabilitate crescuta si un numar mare de interventii chirurgicale, deoarece au loc cel putin doua interventii zilnic, se arata in comunicatul companiei. Numarul total al pacientilor spitalizati si tratati in sectia de urologie a unitatii medicale este de aproximativ 700 de persoane, dintre care 514 au avut nevoie de interventii chirurgicale. In acest context, dotarea spitalului cu o masa de operatie este necesara pentru asigurarea unor servicii medicale chirurgicale de calitate si pentru cresterea gradului de siguranta si satisfactie a pacientilor internati din sectia de urologie a unitatii.
„Eforturile si preocuparea noastra permanenta pentru cresterea calitatii actului medical, pentru modernizarea Spitalului Orasenesc Pucioasa si atragerea de noi specialitati medicale nu sunt suficiente, din cauza platoului invechit al unitatii noastre spitalicesti. Ne bucuram ca partenerul nostru local, compania HeidelbergCement Romania, a raspuns pozitiv si sustine strategia de modernizare si dezvoltare a spitalului. Credem ca, odata cu aceasta investitie, calitatea actului medical se va imbunatati”, a declarat, cu prilejul aprobarii investitiei, ing. Constantin Emilian Ana, primarul orasului Pucioasa.
„Propunerea Primariei orasului Pucioasa de sprijinire a spitalului orasenesc a venit ca o completare fireasca a strategiei HeidelbergCement Romania in ceea ce priveste grija pentru comunitatile unde ne desfasuram activitatea. Parteneriatul reflecta cel mai bine dorinta companiei noastre de a contribui la asigurarea unui nivel de trai cat mai bun pentru angajatii si vecinii nostri, de aceasta data prin cresterea calitatii serviciilor medicale”, a mentionat, la randul sau, Cristian Voinitchi, director tehnic al diviziei de ciment si director al fabricii de ciment din Fieni, in cadrul HeidelbergCement Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19elmas_1octAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere