Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CTDS: Dirigintii de santier solidari cu Stefan Mandachi: Romania vrea autostrazi!
CTDS: Dirigintii de santier solidari cu Stefan Mandachi: Romania vrea autostrazi!
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Mar 2019 18:52
Dirigintii de santier isi exprima solidaritatea fata de restul Romanilor dar si fata de antreprenorul roman ce a construit simbolic primul metru de autostrada din Moldova. Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier reprezinta asociatia profesionala a dirigintilor de santier, specialisti constructori responsabili cu urmarirea de calitate a lucrarilor de constructii. Romania dispune de specialistii ingineri care pot proiecta si construi autostrazi, dispune de companii de constructii care au resursa umana, materiala si tehnologica pentru realizarea lor.
Toate autostrazile existente in Romania au fost construite in realitate de specialisti romani, companii romanesti si cu resurse romanesti. Cu toate acestea licitatiile sunt castigate de societati straine ce de multe ori nu isi onoreaza obligatiile fata de terti si care parasesc santierele atunci cand considera ca au incasat suficient. Tocmai de aceea ceea ce s-a construit s-a facut pe sume colosale de bani, cu mult peste preturile pietii.
Inginerii romani au construit in 25 de ani peste 400 de hidrocentrale si au realizat una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialisti exista si acum dar clasa politica din ultimul sfert de secol a creat o structura birocratica ce faci imposibila realizarea unor structuri fizice.
Birocratia excesiva si coruptia au facut ca la momentul de fata teritoriile romanesti sa nu fie legate intre ele printr-o retea moderna de drumuri, in conditiile in care dispunem de toate resursele nationale ca ea sa existe demult. Nu de birocratie, de explicatii, de studii de fezabilitate neconstruite si autorizatii nesfarsite au romanii nevoie ci de santiere deschide si autostrazi finalizate si drumuri moderne.
Moldova este la moment cea mai saraca regiune a Uniunii Europene desi pozitia de granita ar fi trebui sa o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernantilor romani din ultimul sfert de secol au izolat peste sase milioane de romani, asta desi multi din ministrii transporturilor au provenit chiar din aceasta regiune. Trebuie sa construim autostrazi si acest lucru acum, nu maine.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere