Agenda Constructiilor
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CTP imprumuta 1,9 miliarde euro pentru dezvoltarea de parcuri industriale
CTP imprumuta 1,9 miliarde euro pentru dezvoltarea de parcuri industriale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Iun 2019 09:36
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, impreuna cu un consortiu format din trei grupuri bancare au semnat o facilitate de credit sindicalizat, in valoare de 1,9 miliarde euro. Imprumutul vizeaza portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care consta in 200 de cladiri, reprezentand 2,7 milioane mp de spatii industriale de clasa A. Aceasta este cea mai mare tranzactie financiara de pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est (ECE), care a avut loc pana in prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durata de
7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma imprumutata vor fi folositi pentru refinantarea proprietatilor existente si 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate in urmatoarele 18 luni.
“Suntem incantati sa confirmam colaborarea noastra continua si extinderea relatiei cu principalii nostri parteneri bancari, concretizate prin incheierea acestei tranzactii care reprezinta o etapa importanta in dezvoltarea companiei. Tranzactia asigura finantarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Ceha si ne va ajuta sa atingem una dintre cele mai importante tinte pe care le avem in urmatoarea perioada, aceea de a creste portofoliul international al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.
Acest credit sindicalizat include 40 de imprumuturi de la banci diferite. „Noua structura de credit simplifica major acordurile de finantare anterioare si ne ajuta sa fim mai bine pregatiti pentru viitor. Astfel, putem eficientiza administrarea si procesarea creditelor si beneficia de finantarea sigura pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum si de sprijin pentru dezvoltarea planificata pentru urmatoarele 18 luni”, a comentat Zdeněk Raus, CFO al CTP Cehia.
“Valoarea de 1,9 miliarde euro a tranzactiei o aduce in pozitia de cel mai mare acord financiar incheiat pe piata imobiliara, la nivelul Europei Centrale si de Est, nu doar din Cehia. Toate partile interesate, in special chiriasii nostri, vor beneficia de climatul financiar stabil si sigur, generat de aceasta tranzactie, ceea ce le va permite acestora sa se concentreze pe dezvoltarea afacerilor , in timp ce CTP va continua sa ofere cele mai bune servicii existente pe piata. Relatiile puternice, de lunga durata, pe care le avem cu partenerii nostri bancari, si care au fost dovedite inca o data prin incheierea acestui acord, constituie temeiul altor colaborari pentru portofoliul nostru din zona Europei Centrale si de Est, care depaseste in prezent 5 milioane mp”, a subliniat Richard Wilkinson, CFO al CTP.
“Aceasta tranzactie stabileste un nou punct de referinta pentru creditarea imobiliara din Europa Centrala si de Est, in ceea ce priveste valoarea si complexitatea. Acordul subliniaza pozitia de lider a Erste Group, in Europa Centrala si de Est, precum si a subsidiarei sale, Ceska Sporitelna, pe piata ceha. Aceasta tranzactie continua relatia excelenta si de lunga durata, pe care o avem cu CTP”, a adaugat Patrick Zehetmayr, Sef al Departamentului de Finantari Imobiliare al Erste Group.
“Suntem foarte multumiti ca am reusit sa sprijinim CTP in cadrul acestui acord istoric, care arata inca o data abilitatea noastra de a le oferi suport clientilor prin structuri financiare inovatoare”, au punctat, intr-o declaratie comuna, Matteo Pietropoli, Director Finantari pentru ECE al UniCredit si Slavomir Beňa, Director pentru activitatea de Corporate & Investment Banking al UniCredit, pentru Republica Ceha si Slovacia.
“Acest acord dovedeste inca o data angajamentul ferm al Société Générale de a sprijini activitatile din regiunea Europei Centrale si al Komerčni banka de a oferi suport in Republica Ceha. De asemenea, tranzactia subliniaza si capacitatea grupului nostru de a fi alaturi de clientii nostri si a veni in ajutorul lor prin solutii inovatoare si creative. Dimensiunea si complexitatea acestui acord a adus cu sine provocari unice si suntem mandri ca am reusit sa le rezolvam. Tranzactia stabileste un nou standard de finantare pentru Europa Centrala si de Est si suntem fericiti ca am putut sustine CTP”, au declarat Jean-Pierre Cherbit, Corporate & Investment Banking al Société Générale si David Formanek, membru in consiliul de administratie al Komerčni banka.
Demersurile legale necesare pentru desfasurarea acestei tranzactii au fost conduse, pentru CTP, de Květa Vojtova, avocat specializat pe Fuziuni, Achizitii si Tranzactii, alaturi de specialistii bancari din echipele locale ale CTP.
In cadrul acestei finantari, Erste Group Bank AG si Česka Spořitelna, Société Générale S.A. si Komerčni banka, UniCredit S.p.A. si UniCredit Bank Republica Ceha si Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerčni Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a indeplinit activitati de Agent de Securitate. Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.
 
VideoConfAC-iulTeraSteelAUTODESKALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere