Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DAIKIN lanseaza seria VRV IV C+ pentru incalzire eficienta in conditii extreme
DAIKIN lanseaza seria VRV IV C+ pentru incalzire eficienta in conditii extreme
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Feb 2019 18:37
Avand in vedere conditiile climatice tot mai extreme, producatorul japonez Daikin isi completeaza gama de echipamente comerciale cu un nou sistem, VRV IV C+, dezvoltat pentru a face fata temperaturilor de iarna foarte scazute. Succesor al seriei VRV III-C, bazat pe platforma seriei VRV IV, noul echipament furnizeaza caldura in conditiile unor temperaturi exterioare de pana la -25°C, fiind adecvat ca sursa unica de incalzire. Seria Daikin VRV IV C+ poate acoperi toate necesitatile termice ale unei cladiri: control precis al temperaturii, ventilatie, apa calda, unitati de tratare a aerului si perdele de aer Biddle.
Pionier al tehnologiei VRV, revolutionand solutiile de control al climatului inca de acum 25 de ani, Daikin cauta in permanenta noi modalitati de imbunatatire a confortului si eficientei energetice. Seria inovatoare VRV IV C+ continua traditia solutiilor orientate spre viitor, imbinand cele mai inalte standarde de excelenta in design.
Performanta excelenta la temperaturi scazute
Optimizat pentru a functiona la temperaturi exterioare extrem de scazute, VRV IV C+ mentine o capacitate nominala de incalzire pana la -15°C, atingand o eficienta mai ridicata fata de modelul anterior VRV III-C. Comparativ cu platforma standard VRV IV, unitatea exterioara a noului echipament efectueaza mai putine cicluri de degivrare, cu o durata mai scurta si cu timpi redusi de incalzire, fiind o alternativa sigura la solutiile conventioanle de incalzire.
Disponibila in prealabil la capacitati de la 10HP la 20 HP, gama a fost extinsa pana la 42HP.
Tehnologie avansata
Modelul VRV IV C+, compatibil cu ErP (Enterprise Resource Planning) 2021, se diferentiaza prin designul avansat al noului sau compresor cu injectie tip K, introdus pentru a imbunatati performanta la sarcina redusa.
Acest lucru se realizeaza prin implementarea tehnologiei de injectie cu vapori, perfectionata de Daikin pentru noul sistem. Vaporii care ies din condensator trec printr-un schimbator de caldura si sunt injectati in ciclul intermediar al compresorului pentru a crea efectul unui sistem cu doua compresoare printr-unul singur. Noul concept cu dimensiuni mai mari ale orificiului de injectie, ofera o mai buna injectie a vaporilor in comparatie cu alte sisteme.
O supapa de control a fost introdusa in mecanismul de injectie a vaporilor noului compresor pentru a preveni intoarcerea agentului frigorific in timpul functionarii cu sarcina scazuta, aceasta fiind o problema comuna care apare la compresoarele standard cu injectie de vapori.
In plus, un circuit by-pass de gaz fierbinte din partea inferioara a schimbatorului de caldura previne acumularea de gheata, ajutand la mentinerea unei functionari optime si permitand pana la cinci ore de functionare intre perioadele de degivrare.
Noi standarde de referinta pentru eficienta
Pompele de caldura functioneaza la sarcini reduse, de 50% sau mai putin, pana la 80% din timp. Seria Daikin VRV IV C+ ridica standardul de eficienta energetica atunci cand functioneaza la sarcina redusa.
In mod tipic, spirala mobila a compresorului este intr-o presiune continua cu spirala fixa, aceasta presiune variind in functie de sarcina sistemului. Presiunea scazuta in timpul functionarii cu sarcina redusa poate duce la scurgeri din zona superioara in cea inferioara. In seria Daikin VRV IV C+ a fost incorporat un nou port de presiune intermediara, care garanteaza o presiune continua intre cele doua spirale, impiedicand, astfel, scurgerile si mentinand eficienta sistemului.
Noul design al compresorului are, de asemenea, o structura de echilibrare multipla, cu greutati adaugate pentru a contracara fortele centrifuge si ale gazelor, generate de procesul de compresie.
Instalare usoara
Sistemul VRV IV C+ nu are nevoie de o unitate functionala suplimentara, rezultand o amprenta la sol mai mica si o instalare mai usoara.
Capacitatile mai mari introduse in serie, de pana la 42HP si conectivitatea cu o gama larga de echipamente interioare, inclusiv unitati interioare pentru uz comercial si rezidential, casete de tavan, unitati de ventilare, cutii hidro de apa calda si perdele Biddle, definesc noua serie Daikin VRV IVC+ ca fiind o solutie completa, cu o fexibilitate imbatabila. Noua serie VRV IV C+ este disponbila in Romania prin intermediul partenerilor autorizati Daikin.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMC4E FORUMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere