Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DAIKIN: Noua gama de agregate de racire ce utilizeaza tehnologia VRV
DAIKIN: Noua gama de agregate de racire ce utilizeaza tehnologia VRV
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Mar 2018 18:42
Daikin, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii HVAC, lanseaza o noua generatie de agregate de racire echipate cu compresoare cu surub comandate prin Inverter, racite cu aer si cu apa, care functioneaza cu agent frigorific R-1234ze(E). Gama de agregate racite cu aer (seria TZ) este disponibila pentru un interval de capacitati de racire intre 130 kW si 830 kW, in timp ce agregatele racite cu apa (seria VZ) sunt disponibile pentru capacitati intre 340 kW si 1600 kW.
Agentul frigorific R-1234ze(E) minimizeaza impactul agregatelor de racire cu compresor cu surub asupra mediului inconjurator datorita potentialului redus de incalzire globala (GWP - Global Warming Potential) in combinatie cu o eficienta energetica ridicata. Acest agent HFO (Hidro-Fluoro-Olefina) are un potential de distrugere a stratului de ozon (ODP - Ozone Depletion Potential) egal cu 0 (zero) si un Potential de Incalzire Globala (GWP) de 7 (sapte), conform Regulamentului UE referitor la gazele fluorurate, avand la baza cel de-al patrulea raport de evaluare al Comitetului inter-guvernamental privind schimbarile climatice. Valoarea GWP a agentului R-1234ze (E) este mai mica de 1 (unu), conform celui de-al cincilea raport de evaluare.
Noua gama de agregate de racire este echipata cu compresoare cu un singur surub, comandate prin tehnologiile Inverter si VRV (volumul variabil al agentului frigorific), dezvoltate de Daikin. Comanda prin Inverter ajusteaza capacitatea agregatului la incarcare partiala in cel mai eficient mod, in timp ce tehnologia VRV regleaza functionarea compresorului in orice conditii de temperatura. O supapa cu alunecare adapteaza presiunea de evacuare a agentului frigorific pentru a corespunde presiunii de condensare in functionare. Astfel, agentul frigorific este comprimat pana la nivelul corect al presiunii, reducand pierderile de energie tipice compresoarelor standard, proiectate cu un raport volumic fix. Tehnologiile Inverter, pentru controlul capacitatii si VRV, pentru reglarea presiunii de evacuare, lucreaza sinergetic pentru optimizarea eficientei unitatii in orice conditii de functionare.
Datorita acestor tehnologii superioare, gamele Daikin cu agent frigorific R-134a si R-1234ze(E) sunt deja conforme cu cerintele de eficienta ale Directivei pentru Proiectare Ecologica 2021. Echipamentele cu agent frigorfici R-134a sunt mentinute in portofoliul de produse Daikin, permitand o tranzitie lina a pietei. Totodata, introducerea noii game R-1234ze(E) asigura o solutie pe termen lung care sustine programul de reducere a agentilor frigorifici HFC (Hidro-Fluor-Carbon), impus de Regulamentul UE referitor la gazele fluorurate.
Politica Daikin privind agentii frigorifici
Daikin are o lunga traditie in ceea ce priveste reducerea continua a impactului asupra mediului a produselor de racire, incalzire si refrigerare, avand, totodata, o expertiza unica in ceea ce priveste producerea agentilor frigorifici si a echipamentelor. Aceasta pozitie sustine misiunea Daikin, aceea de “a fi o companie care conduce in aplicarea practicilor ecologice”.
Sustinand diversificarea ofertei de agenti frigorifici pentru a permite folosirea celei mai potrivite solutii pentru fiecare aplicatie, Daikin are expertiza atat in utilizarea gazelor fluorurate (HFC, HFO), cat si a gazelor ne-fluorurate (amoniac, dioxid de carbon, hidrocarburi).
Despre Daikin
La nivel global, compania DAIKIN este prezenta in peste 145 de tari, avand peste 67.000 de angajati in cele 90 de fabrici. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentru calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. De altfel, Daikin a lansat in 2014 prima generatie de produse pentru segmentul rezidential care folosesc exclusiv agentul frigorific R32.
Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura in Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pana in prezent. In Europa compania are aproximatic 5.500 de angajati si 10 fabrici de productie cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie si Spania. Daikin este pe piata din Romania din 1994, avand in prezent 37 de angajati si o retea complexa de distribuitori, axati pe solutii comerciale, industriale si rezidentiale.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
MAKITA
BALTIC
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
CDS
Acvatot 2019
viarom
BMI_Icopal
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023