Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Daikin VRV 5 cu sistem de control intelligent, reutilizeaza agentul frigorific R32
Daikin VRV 5 cu sistem de control intelligent, reutilizeaza agentul frigorific R32
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2020 06:12
Lider in domeniul HVAC, Daikin anunta trei premiere importante ce stabilesc noi standarde in materie de inovatie si eficienta: noul sistem Daikin Mini VRV 5, schema inovatoare L∞P si sistemele de control inteligent. Sistemul VRV 5 va fi disponibil in Romania incepand cu toamna anului 2020. Inovatiile au fost prezentate in cadrul evenimentului VRV Summit 2020 organizat de Daikin saptamana trecuta la Copenhaga, unde au participat peste 500 de parteneri Daikin.
„Ca producator principal de sisteme HVAC-R - heating, ventilation, air conditioning and refrigeration, Daikin este lider si in reducerea impactului asupra mediului, prin dezvoltarea de produse cu eficienta energetica sezoniera ridicata si prin utilizarea de agenti frigorifici cu un potential de incalzire globala (GWP) mai scazut. Suntem preocupati de neutralizarea emisiilor de CO2, de trecerea la economia circulara si de un aer mai curat. Editia din acest an a summit-ului ne-a oferit ocazia sa asistam si sa exploram, impreuna cu o serie de parteneri din Romania, la lansarea unei game largi de produse si servicii inovatoare, menite sa ne duca si mai aproape de telul nostru pentru 2050: zero emisii de CO2”, a declarat Florin Ihora, Commercial Sales Manager Daikin Romania.
Daikin Mini VRV 5 este o solutie de ultima generatie care foloseste agentul frigorific R-32 si tehnologia Bluevolution pentru o eficienta mai ridicata si reducerea costurilor, oferind posibilitati multiple de instalare. Avand un GPW (Global Warming Potential) de 675 si o cantitate mai mica de agent frigorific, potentialul de incalzire globala al sistemului VRV 5 este mai scazut cu 70% fata de alternativele cu R-410A, oferind in acelasi timp o eficienta mai ridicata.
Prin schema inovatoare L∞P, Daikin deschide un nou drum in industrie, reutilizand agentul frigorific in cadrul noilor sisteme VRV. Prin utilizarea de agent frigorific regenerat, avand aceeasi calitate ca agentul frigorific nou, se obtine o economie de productie de peste 150.000 kg de agent frigorific in fiecare an. L∞P by Daikin permite reutilizarea conductelor, cablajelor si unitatilor interioare la inlocuirea sistemelelor exterioare cu unitatea VRV si lansarea dispozitivului de reciclare a agentului frigorific Daikin, care permite instalatorilor sa recicleze agentul frigorific pentru a putea fi utilizat din nou pentru incarcarea echipamentului.
Realizarile companiei prezentate la summit-ul de la Copenhaga se inscriu in planul de reducere a impactului asupra mediului si atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de CO2 pana in 2050. Capitala Danemarcei a oferit participantilor o „experienta verde” pe tot parcursul evenimentului. La summit nu s-a folosit deloc hartie, a fost utilizat transportul public local si s-au consumat numai alimente din surse locale. Toate emisiile de CO2 care au rezultat ca urmare a sosirii si plecarii participantilor au fost neutralizate de Daikin, iar donatiile pentru neutralizare au fost orientate catre un proiect din India care sprijina fermierii ce trimit deseurile recoltelor catre fabrica de biomasa pentru a genera energie electrica.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips
cv water 2021
hidroplasto
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere