Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DELGAZ GRID: 45 milioane lei pentru montarea a 10.000 de contoare inteligente
DELGAZ GRID: 45 milioane lei pentru montarea a 10.000 de contoare inteligente
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Sep 2018 11:47
Investitia este cofinantata cu peste 19 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritara 6: Promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon) si cu aproximativ 3,4 milioane lei de la bugetul national, iar contributia companiei noastre este de peste 22 milioane lei.
In cadrul proiectului vor fi montate peste 10 000 de contoare inteligente (SMART) la consumatori din cartierul Nicolina II din municipiul Iasi, iar reteaua de distributie de joasa tensiune aferenta va fi reabilitata prin inlocuirea a 8,8 km de cabluri si a peste 1800 de tablouri electrice (firide). In acelasi timp, vor fi implementate infrastructura hardware si aplicatiile software necesare functionarii sistemului de masurare inteligent. Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de distributie a gazelor naturale si energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastra, incepand cu 2012 fiind realizate trei proiecte cu finantare europeana, iar altele doua se afla in derulare.
La momentul de fata Delgaz Grid implementeaza un proiect in cadrul caruia vor fi modernizate si integrate in SCADA statiile de transformare Harlau, Pascani si Gorban (110/20kV ) din judetul Iasi. Lucrarile, in valoare de peste 16 milioane lei, se vor desfasura pe o perioada de trei ani si au ca obiectiv cresterea sigurantei preluarii energiei electrice produse din surse regenerabile prin reducerea numarului de intreruperi, diminuarea cantitatii de energie electrica nelivrata si reducerea costurilor de mentenanta a retelei de distributie.
De asemenea, in judetul Bacau derulam proiectul de cercetare cu finantare europeana “Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente si metode de imbunatatire a profitului la transportul energiei electrice”, cu o valoare totala de aprox. 270.000 lei. Proiectul vizeaza masurarea fluxurilor de energie in reteaua de distributie a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din retea si prioritizarea investitiilor.
Prin doua proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distributie a gazelor naturale din judetele Iasi si Cluj. In municipiul Iasi si zona metropolitana a fost realizat un proiect cu o valoare totala de peste 6,2 milioane de lei care a vizat imbunatatirea tehnologica a retelei de gaze naturale, presiune medie, precum si modernizarea unor statii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodata, in municipiul Cluj-Napoca a fost modernizata reteaua de distributie gaze naturale (conducte si bransamente) in cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, cofinantat cu fonduri europene.
Investitiile derulate de compania noastra in sistemul de distributie a energiei electrice au fost sustinute prin intermediul unui alt proiect cu finantare europeana, fiind modernizate si integrate in sistem SCADA un numar de 26 de statii de transformare a energiei din judetele Iasi, Botosani, Bacau, Neamt, Suceava si Vaslui, cu o valoare totala de aproximativ 35 de milioane de lei.
Despre Delgaz Grid:
Anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piata romaneasca a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid si-a propus sa investeasca peste 494 milioane de lei, destinati in cea mai mare parte modernizarii retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice. Totodata, Delgaz Grid va continua sa deruleze campanii de informare a populatiei privind utilizarea corecta si sigura a surselor de energie. Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveste peste 3 milioane de clienti si opereaza:
- o retea de gaze naturale in lungime de peste 21.000 km in 20 de judete din partea de Nord a Romaniei: Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau;
- o retea de electricitate de peste 80.000 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
C4E FORUMCOVID-19bluebeamACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere