Agenda Constructiilor
Luni, 30 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DIICOT: Licitatii trucate de masa lemnoasa si evaziune de 25 milioane euro
DIICOT: Licitatii trucate de masa lemnoasa si evaziune de 25 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 30 Mai 2018 17:17
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. si BCCO Bucuresti, Directia de Ordine Publica, Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si specialisti din cadrul Institutul National de Criminalistica au pus in executare 23 de mandate de perchezitii domiciliare, pe raza a 5 judete si a muncipiului Bucuresti, la persoane fizice si juridice (din care 4 la sediile unor institutii publice) in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet.
In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat, membrii grupului actionand in vederea deturnarii licitatiilor publice organizate la nivelul unor directii silvice pentru a-si asigura volume suplimentare considerabile de masa lemoasa in vederea procesarii, in fabrici specializate in taierea si rindeluirea lemnului. In acelasi scop unii agenti economici au fost inlaturati de la licitatiile de masa lemnoasa si dupa caz, impusi altii.
Totodata, in urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca, o parte din cantitatea de masa lemnoasa receptionata nu a fost evidentiata in documente contabile. De asemenea, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din masa lemnoasa receptionata provenea din savarsirea unor infractiuni de taiere fara drept de arbori. In desfasurarea activitatilor ilicite, membrii grupului infractional organizat au beneficiat si de sprijinul unor functionari publici.
Prejudiciul estimat se ridica la suma de peste 25 milioane de euro. In cauza urmeaza a fi conduse la sediul DIICOT- Structura Centrala mai multe persoane, in vederea audierii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane - Brigada Speciala de Interventie Bucuresti ”Vlad Tepes”. Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.
 
ALLBIMelmas_1octAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere