Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DOLJ: Lucrari de 150 milioane euro in pregatire, pentru reabilitarea infrastructurii
DOLJ: Lucrari de 150 milioane euro in pregatire, pentru reabilitarea infrastructurii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2020 15:34
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat faptul ca a fost lansata licitatia in vederea atribuirii contractului pentru executarea lucrarilor de modernizare a celui de-al doilea tronson al drumului judetean 561A, in lungime de peste 30 de kilometri, care porneste din zona localitatii Motatei si ajunge la limita judetului Mehedinti.
Demersul se deruleaza in cadrul unui proiect cu finantare europeana in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, implementat printr-un apel al Programului Operational Regional (POR) 2014 - 2020 dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.
„Initiativa noastra, prin care ne-am propus sa modernizam cel mai lung drum judetean din Dolj, masurand aproape 70 de kilometri, mai inregistreaza un pas important in directia concretizarii. A aparut in Sistemul Electronic de Achizitii Publice anuntul de lansare a licitatiei pentru atribuirea contractului de lucrari care vizeaza cel de-al doilea tronson al DJ 561A. Acest sector de peste 30 de kilometri traverseaza comunele Motatei, Unirea si Plenita, asigurand legatura cu judetul Mehedinti.
Vorbim despre un contract cu o valoare estimata de aproximativ 18 milioane de euro, care are prevazuta o durata de executare de 24 de luni, timp in care constructorul desemnat va trebui sa finalizeze modernizarea carosabilului, dar si numeroase lucrari conexe - realizarea de santuri si rigole, amenajarea de parcari, statii de autobuz, trotuare si treceri pentru pietoni, dar si reabilitarea si construirea de podete si poduri.
Dupa cum se cunoaste, licitatia pentru primul tronson al acestui drum, pe traseul Giurgita - Bailesti - Motatei, cu o lungime de aproape 40 de kilometri, se afla in desfasurare de la mijlocul lunii decembrie, sursa de finantare a lucrarilor fiind aceeasi: un apel al Programului Operational Regional dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Pentru aceste doua proiecte, CJ Dolj a reusit, anul trecut, sa obtina aproximativ 48 de milioane de euro din fonduri europene, ceea ce reprezinta una dintre cele mai importante reusite ale noastre in domeniu, alaturi de proiectul pentru modernizarea drumului judetean 552 Craiova - Cetate, derulat tot prin POR, a carui valoare este chiar mai generoasa, apropiindu-se de 50 de milioane de euro.
O alta veste buna este faptul ca ne apropiem de momentul semnarii unui nou contract de finantare, de data aceasta in cadrul Programului Interreg V-A Romania - Bulgaria, prin care vom aborda ultimul dintre cele trei tronsoane ale drumului 561B Segarcea - Zaval“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
La randul sau, vicepresedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a subliniat faptul ca imbunatatirea retelei de drumuri se mentine pe prima pozitie, pe agenda investitionala a institutiei.
„Asa cum am mai spus, anul 2020 este anul infrastructurii de transport pentru Consiliul Judetean. Angajamentul nostru ramane ferm in acest sector si o demonstreaza faptul ca initiativele pe care le avem in derulare, doar cu fonduri nerambursabile, vizeaza aproape 200 de kilometri din reteaua rutiera pe care o gestionam.
Pe langa cele doua drumuri pentru care am obtinut finantare prin Programul Operational Regional, avem deja in implementare alte doua proiecte prin Programul Interreg V-A Romania - Bulgaria, avand ca obiectiv modernizarea DJ 652A Carcea - DN 65 si a celui de-al doilea tronson din DJ 561B, intre localitatile Horezu Poenari si Padea, proiecte cu o valoare cumulata de aproximativ 12 milioane de euro.
Acestora li se adauga aproape 30 de milioane de euro obtinute de CJ Dolj din fonduri guvernamentale, prin Programul National de Dezvoltare Locala II, pentru demersuri care vizeaza executarea de lucrari de reabilitare si modernizare la trei drumuri judetene, pe o distanta totala de peste 40 de kilometri“, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj Cosmin Vasile.
Contractul pentru executarea lucrarilor de modernizare a drumului judetean 561A Motatei (intersectie DN 56) - Dobridor - Unirea - Plenita - limita judetului Mehedinti, tronson 2, are o valoare estimata de 71.102.447,31 lei, fara TVA, ofertele pentru participarea la licitatia deschisa putand fi depuse pana la data de 20 februarie 2020.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimVideoConfAC-iulTeraSteelCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere