Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ESOP: Interesul pentru constructii noi in zona Expozitiei s-a amplificat anul acesta
ESOP: Interesul pentru constructii noi in zona Expozitiei s-a amplificat anul acesta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2019 14:28
Zona Expozitiei devine un punct important pe harta polilor de birouri din Bucuresti, incepand din acest an, conform unei analize realizate de compania imobiliara ESOP Consulting l CORFAC International. Pana la sfarsitul anului 2021, s-ar putea livra aproximativ 156.000 spatii de birouri de clasa A si aproximativ 1.500 locuinte noi, in cele patru proiecte care au primit deja autorizatii de construire.
La acestea, se vor adauga in timp proiecte mixte aflate in faza de planificare si tatonare a pietei, pe terenuri cumparate deja de mari dezvoltatori, cu experienta, care ar mai putea aduce inca 100.000 mp de birouri si alte peste 1.000-1.500 locuinte, in urmatorii 5-10 ani.
„Interesul pentru zona Expozitiei s-a amplificat, datorita dezvoltarii zonei de centru-nord, zona Expozitiei nascandu-se ca o alternativa la polul de business Aviatie- Floreasca- Barbu-Vacarescu, ajuns aproape la capacitate maxima.
Expozitiei este un pol nou de afaceri, cu accesibilitate buna si multe terenuri mari disponibile, ce ii vor permite o crestere organica de durata”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
Primul proiect de birouri de clasa A care va livra birouri noi de clasa A este Expo Business Park, incepand din acest an. Birourile sunt pre-certificate BREAM Excellent si sunt deja pre-inchiriate de companii precum ING, World Class si operatorul de co-working Spaces. La finalizare, anul viitor, intregul proiect va avea o suprafata totala de 38.000 mp.
Al doilea proiect aflat in stadiu avansat de constructie este Ana Towers, cu o suprafata totala de 35.000 mp. Recent, a mai obtinut autorizatia de constructie si proiectul City Rose Park. Proiectul din Expozitiei 1 al grupului Atenor este de asemenea un proiect major al zonei ce asteapta autorizatia in cursul acestui an.
In zona Expozitiei se construiesc mii de locuinte in tandem cu spatiile de birouri
In zona Expozitiei sunt anuntate sapte proiecte rezidentiale mari, din care patru au autorizatii de construire recent eliberate de primaria locala. Cele mai mari ansambluri (ca numar de apartamente si suprafata desfasurata) care au autorizatii de construire si sunt in proces de vanzare si constructie sunt Luxuria Residence, cu un total de 630 apartamente si Cordia Parcului 20, cu 469 apartamente.
Intre acestea, la foarte mica distanta, se construieste un proiect rezidential de dimensiuni mai mici, cu 91 apartamente si birouri, deja autorizat de Primarie. Un alt proiect avizat este si cel al companiei Central Park Residencial, care va avea functiuni mixte, cu spatii rezidentiale si hoteliere.
La aceste ansambluri se vor adauga si alte blocuri noi, moderne, care se vor realiza in timp, in functie de gradul de absorbtie al zonei. Anul trecut doi mari dezvoltatori imobiliari cu experienta pe piata rezidentiala, Iulius Group si Akcent Construction au cumparat doua terenuri mari, in zona, pe care s-ar putea construi cel putin inca 1.000-1.500 locuinte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19C4E FORUMACADALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere