Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FIC cere Guvernului imprumut extern FMI pentru asigurarea continuitatii economice
FIC cere Guvernului imprumut extern FMI pentru asigurarea continuitatii economice
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2020 10:49
In aceste zile de criza globala, Consiliul Investitorilor Straini (FIC) considera, mai mult ca niciodata, ca interdependenta noastra este cruciala pentru bunastarea comuna. FIC reuneste peste 120 de companii multinationale, iar misiunea noastra devine si mai importanta in perioadele de incertitudine, pentru ca noi consideram ca dialogul dintre factorii de decizie si comunitatea de afaceri se afla in centrul atenuarii riscurilor pe care COVID-19 le prezinta pentru economia romaneasca.
Protejarea celor 185.000 de angajati romani din companiile FIC a fost prima noastra actiune, primul nostru gand. Ne bazam pe ei pentru ca impreuna realizam o cifra de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul Romaniei. Intreruperea muncii si a mobilitatii salariatilor vor duce la scaderi ale productivitatii, ale consumului si credem in eficienta masurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afecteaza pe fiecare dintre noi. In egala masura, intelegem ca fiecare dintre noi are un rol responsabil si ca aceasta perioada dificila ne va intari solidaritatea.
Primul set de masuri economice luate de Guvernul Romaniei a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate in dificultate, dar sunt inca multe lucruri de facut si dorim sa continuam acest parcurs pentru a asigura un viitor mai bun pentru toata lumea. Planificarea continuitatii economice este importanta acum, deoarece actionarii fac strategii si sondeaza modalitatile de a continua operatiunile pe durata pandemiei de coronavirus. Panica se raspandeste mai repede decat COVID-19, deoarece platformele globale amplifica incertitudinile si dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici sa pastreze un dialog deschis si onest cu omologii lor romani, cu autoritatile si cu toti partenerii lor sociali. Suntem, ca intotdeauna, pregatiti si dispusi sa aducem expertiza si cunostintele noastre intr-un efort constructiv, pentru a depasi problemele economice.
Multi dintre membrii nostri au fost proactivi si au oferit ajutor sistemului medical. Sistemul medical din Romania este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celalalt si suntem egali in fata adversitatii. Autoritatile, angajatii si clientii nostri pot conta ca fiecare membru FIC va face tot posibilul si va sprijini in toate modurile depasirea acestei perioade.
Nu in ultimul rand, incurajam autoritatile sa initieze discutii cu toate organizatiile internationale, cum ar fi Comisia Europeana, FMI sau Banca Mondiala si sa utilizeze toate resursele disponibile pentru a usura efortul bugetului national. Daca este nevoie, membrii FIC sunt aici pentru a sprijini acest demers cu expertiza lor si cu cunostinte temeinice despre ceea ce se intampla in economie.
Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este asociatia care ii aduce impreuna pe cei mai importanti investitori cu capital strain din Romania, peste 120 dintre cele mai mari companii din tara cu o cifra de afaceri cumulata care reprezinta o cincime din economie si care au o contributie semnificativa la bugetul de stat. In cei peste 20 ani de la infiintare organizatiei, companiile membre FIC au sustinut intotdeauna importanta dialogului intre comunitatea de afaceri si autoritati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
C4E FORUMbluebeamACADCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere