Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FINANTARE de 82 milioane euro pentru investitii in CTPark Bucharest West
FINANTARE de 82 milioane euro pentru investitii in CTPark Bucharest West
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Iul 2019 13:04
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a incheiat un acord de finantare in valoare totala de 82 milioane euro, cu BRD-Groupe Société Générale si Komerčni banka, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii financiare de pe piata imobiliara din Romania, din primul semestru al anului 2019.
BRD Groupe Société Générale S.A. impreuna cu filiala ceha a Société Générale, Komerčni banka a. s., au acordat o facilitate de credit la termen dezvoltatorului imobiliar CTP pentru a sustine investitiile din Romania ale unuia dintre parcurile sale logistice, CTPark Bucharest West.
“Suntem mandri sa sustinem planurile de investitii ale clientului nostru, mai cu seama ca Romania se dezvolta intr-un ritm rapid, si are astfel nevoie de infrastructura moderna si fiabila, si in special de hub-uri logistice”, a declarat Yves Lallemand, Director General Adjunct al BRD, coordonator al polului Corporates Business.
CTP detine in Romania un portofoliu semnificativ de parcuri industriale de clasa A, inclusiv in Bucuresti, Arad, Cluj, Timisoara, precum si in alte puncte cheie din tara, insumand o suprafata construita ce depaseste 1 milion metri patrati. Dezvoltatorul a investit aproximativ 500 de milioane de euro in Romania, de la intrarea sa pe piata, si are in vedere sa-si continue planul de dezvoltare.
CTPark Bucharest West este unul din cele mai mari parcuri industriale, nu numai in Romania ci si in Europa Centrala si de Est. In prezent, proprietatea cuprinde 400.000 metri patrati construiti si se are in vedere atingerea unui volum de 1 milion metri patrati in viitor, avand ca obiectiv transformarea Romaniei intr-un hub logistic in Europa de Est.
“Cred ca este o oportunitate foarte buna de a finanta unul din cele mai importante proiecte ale noastre printr-un club de banci de incredere si de un inalt profesionalism, precum BRD-Groupe Société Générale si Komerčni Banka. Le multumim pentru angajamentul si munca lor sustinuta pentru a pune in practica o astfel de tranzactie, care este una din cele mai mari din prima jumatate a anului 2019”, a spus Ana Dumitrache, Director General al CTP Romania.
CTPark Bucharest West se afla la 23 km vest de centrul Capitalei, avand acces direct la autostrada A1. Printre cele mai mari companii care isi desfasoara activitatea in acest parc industrial sunt: Ekol Logistics, Quehenberger Logistics, Geodis, Gefco, NOD (Network One Distribution) etc. Planurile viitoare de investitii ale CTPark Bucharest West includ dezvoltarea facilitatilor si serviciilor in interiorul parcului industrial, precum construirea unei cladiri multifunctionale, care va include un restaurant, un centru medical, un supermarket, spatii de birouri. Mai mult, CTPark Bucharest West nu inseamna doar depozite industriale, ci si un mediu propice pentru afaceri, iar CTP se angajeaza sa investeasca in infrastructura parcului industrial impreuna cu celelalte societati care isi desfasoara activitatea aici, astfel incat sa fie functional, eficient si estetic, in beneficiul celor care lucreaza aici, dar si al celor care locuiesc in vecinatate.
O echipa juridica a firmei Dentons a oferit consultanta bancilor in cadrul acestei tranzactii transfrontaliere complexe. Echipa a fost condusa de biroul din Bucuresti si coordonata de Perry Zizzi, Romania Managing Partner si Magda Raducanu, Managing Counsel, care au fost sprijiniti pe aspecte juridice privind dreptul englez, ceh si luxemburghez de colegii din birourile Dentons din Praga, Luxemburg si Bratislava.
BRD - Groupe Société Générale este cea de-a treia mare banca din Romania dupa valoarea activelor. Banca opereaza o retea de 732 de unitati. Activele totale ale BRD, la sfarsitul primului trimestru al anului 2019, insumau aproximativ 54,4 miliarde RON.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADallbimTeraSteel

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere