Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - APROBARE proiect de 112 milioane lei pentru restaurarea Cazinoului Constanta
APROBARE proiect de 112 milioane lei pentru restaurarea Cazinoului Constanta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Mai 2019 17:25
Guvernul Romaniei a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea si restaurarea Cazinoului din Constanta. Durata estimativa pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare si 27 de luni cea de executie). Lucrarile la unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania vor fi realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Compania Nationala de Investitii (CNI), iar valoarea totala estimata a investitiei este de 111.553.449 lei (cu TVA).
“Ne-am luat angajamentul ca acest obiectiv emblematic al Romaniei sa fie reabilitat si am convingerea ca vom reusi sa ducem la bun sfarsit si acest proiect extrem de asteptat de catre toti romanii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.
In vederea punerii in siguranta a obiectivului de investitii se propune realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare (cladire S+P+1E+M, pod partial si rampa de acces catre subsol) si a celor exterioare (reabilitare platforma terasa, retele utilitati, zid de aparare si balustrada).
Astfel, fata de documentatia avizata initial, in anul 2015, principalele modificari vizeaza:
- reconfigurarea functionala si adaptarea spatiilor interioare si exterioare la noile functiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viata social-culturala a orasului si pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturala si istorica exceptionala;
- adaptarea proiectelor de arhitectura, structura si instalatii la noile functiuni propuse, tinand cont de actualizarea expertizelor si studiile la aceasta faza de proiectare;
- revizuirea documentatiilor de arhitectura si componente artistice (pictura murala, stucco-marmura, stucatura policroma, metal si vitralii) pentru tratarea corespunzatoare a degradarilor survenite in perioada 2014 – 2018;
- actualizarea normativelor de proiectare si a legislatiei in domeniu.
In urma realizarii lucrarilor de consolidare si restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public si astfel va fi pusa in valoare cea mai importanta cladire publica realizata in stil Art Nouveau, cu o remarcabila unitate stilistica a tuturor elementelor: volume, fatade, raportul plin-gol, decoratie interioara si exterioara.
In aceasta maniera, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural si de divertisment de anvergura internationala, care va putea gazdui evenimente culturale, simpozioane, expozitii, beneficiind de o sala multifunctionala de 200 de locuri si de o sala de festivitati cu o capacitate de 150 de locuri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere