Agenda Constructiilor
Sambata, 11 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Habitat for Humanity Romania a inaugurat 16 locuinte in localitatea Cumpana
Habitat for Humanity Romania a inaugurat 16 locuinte in localitatea Cumpana
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Sep 2019 10:53
Habitat for Humanity Romania a organizat ceremonia „Dedicare, Cumpana - Inaugurarea locuintelor finalizate in sezonul 2018 - 2019”. In cadrul evenimentului au fost oferite, intr-un gest simbolic, cheile noilor case, celor opt familii beneficiare, camine ce au fost construite prin programul BIG BUILD 2018. Cu aceasta ocazie, tot la Cumpana, au fost inaugurate si alte opt locuinte construite in cadrul programului traditional.
Ziua a inceput in jurul orelor 11:30 cu o ceremonie religioasa, desfasurata intr-un cadru intim doar in prezenta familiilor beneficiare. Doi preoti au sfintit cele 16 case, terenul din jurul lor si icoanele pe care familiile le-au primit ulterior din partea Habitat for Humanity Romania. Preotii i-au binecuvantat pe membri familiilor, inclusiv pe cei 32 de copii ai comunitatii Habitat for Humanity din localitatea Cumpana.
Evenimentul emotionant a fost urmat de ceremonia „Dedicare, Cumpana - Inaugurarea locuintelor finalizate in sezonul 2018 - 2019”. Inceputa in jurul orelor 12:30, ceremonia a avut loc in prezenta celor 16 familii, a echipei Habitat for Humanity Romania, a oficialitatilor, partenerilor de proiect si a presei.
Au fost prezenti si au transmis mesaje de multumiri: Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania si Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania, partener strategic al acestui proiect.
„Acest eveniment marcheaza un moment profund de implinire si multumire al finalizarii unei etape, dar mai ales speranta pentru viitor. La Cumpana, dedicam 16 locuinte: opt locuinte construite in programul BIG BUILD si alte opt locuinte construite prin programul traditional Habitat for Humanity.
Asa cum spunea unul dintre voluntarii BIG BUILD, acasa reprezinta mai mult decat un acoperis si cei patru pereti. Acasa este un sentiment care aduce si tine oamenii impreuna si ne face sa ii iubim pe toti cei apropiati. Personal, asteptam demult acest moment. Si eu, si echipa mea! Astazi, printre voi ma simt acasa!” Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania
„Este foarte impresionant pentru mine sa ma intorc la Cumpana. Parca ieri am muncit aici, zi de zi, cu colegii voluntari si impreuna cu familiile partenere, pe care ma bucur sa le revad.
Pentru noi, la Kaufland, este important sa construim ceva care sa ramana pentru generatiile viitoare, ceva sustenabil. De aceea suntem alaturi de Big Build intr-un parteneriat cu traditie.” Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania
Lor li s-au alaturat, Mariana Gaju, primarul localitatii Cumpana si Alexandru Ionica, membru al familiilor partenere.
“Habitat for Humanity este o familie, iar telul nostru este sa construim alaturi de voi, asa cum facem din 2008, cand am ridicat primele locuinte.
Aici era un camp plin de ciulini si gunoaie. Exact aici, langa campusul scolar. Iar acum, acum sunt case construite de Habitat for Humanity! Astazi, am lacrimat de bucurie pentru acesti copii. Multumesc, Habitat for Humanity pentru tot ceea ce ati construit in comunitatea noastra!” Mariana Gaju, Primar Cumpana
„Multumesc foarte mult celor care s-au gandit la copiii nostri si au facut ca ei sa poata dormi linistiti pe un pat. Este foarte greu sa traiesti cand nu ai certitudinea unui loc in care sa locuiesti. Cand nu ai o casa.
In numele celor 16 familii de la Cumpana, va transmit 16 doze de emotii. Poate nu stim sa ne exprimam fericirea, dar va spun sincer, suntem paralizati de bucurie!
Nu pot uita imbratisarile voluntarilor de la finalul BIG BUILD 2018. Aceste emotii le-am transmis copiilor nostri, care vor duce la randul lor visurile celorlalti mai departe”. Alexandru Ionica, membru al familiilor partenere
Din partea partenerilor de proiect au fost prezenti la eveniment, Andrei Huettner, Bosch Romania si Bogdan Tulbure, de la compania Siniat. Au urmat momente pline de emotii. Habitat for Humanity a oferit celor 16 familii icoanele sfintite de preoti, cheia simbolica a casei, iar copiii comunitatii, 32 de copii cu varste diferite, au primit cadouri (rechizite, jucarii si dulciuri) din partea organizatorilor.
Actiunea a continuat cu vizitarea noilor locuinte, opt construite de Habitat for Humanity Romania prin programul sau clasic si opt in cadrul BIG BUILD 2018. Au fost zambete si imbratisari cu lacrimi in ochi, momente de neuitat surprinse in fotografii si in fotografia de grup.
In editia BIG BUILD 2018 au fost construite 8 case in localitatea Cumpana, judetul Constanta, in doar 5 zile! Cei 350 de voluntari veniti din toate colturile tarii, dar si ai lumii, din SUA, Germania si Olanda, au ajutat si lucrat cot la cot la ridicarea caselor cu membrii celor 8 familii.
Santierul de la Cumpana a fost deschis pe 1 octombrie 2018, iar 5 zile mai tarziu casele erau deja ridicate! Pe santierul BIG BUILD 2018 s-au aflat in permanenta un numar de 240 de voluntari romani, americani, nemti si olandezi, care au muncit cate 8 ore pe zi. Anul trecut, printre voluntarii s-a numarat si campioana olimpica la maraton Constanta Dita. Locuintele de la Cumpana au fost construite in sistem duplex si sunt prevazute cu trei camere - sufragerie, doua dormitoare, baie, bucatarie si un spatiu exterior.
Ele sunt amplasate langa Campusul Scolar din Cumpana. Terenul a fost oferit de Primaria Comunei Cumpana. Costurile de constructie au fost acoperite din donatiile in bani, fondurile stranse de voluntari si cu ajutorul materiale de constructii oferite de sponsorii proiectului: Dedeman, (partener principal), Bosch, Tondach, TeraPlast, Ariston, Ursa, Veka, Piatra Online, Siniat si Aqua Carpatica. Sponsorul strategic, Kaufland Romania este alaturi de Habitat for Humanity Romania si programul BIG BUILD de patru ani.
Totodata, anul acesta, in perioada 7 si 11 octombrie, va avea loc cea de-a 11-a editie BIG BUILD, eveniment in cadrul caruia 240 de voluntari, romani si din strainatate vor construi 10 case in comuna Vaideeni din judetul Valcea.
 
AUTODESKTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere