Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HeidelbergCement ajuta comunitatea locala si investeste in Spitalul Pucioasa
HeidelbergCement ajuta comunitatea locala si investeste in Spitalul Pucioasa
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Sep 2019 17:13
Peste 6.000 de copii din Pucioasa, Fieni si comunele arondate beneficiaza de la inceputul acestei luni de o sectie noua de pediatrie in cadrul Spitalului Orasenesc Pucioasa, in urma unui ample investitii din partea HeidelbergCement, care a inceput in primavara acestui an. Aceasta aripa a spitalului nu mai era functionala inca din anul 2015.
Serviciile medicale aproape de casa sunt o necesitate
Spitalul Orasenesc Pucioasa deserveste o populatie de 60.000 de locuitori, atat din Pucioasa, cat si din Fieni si din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre acestia sunt copii. Pana in luna septembrie a acestui an, cei mici si parintii lor erau nevoiti sa se prezinte la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, timpul de asteptare, precum si distanta fata de casa fiind un impediment major in rezolvarea completa si corecta a problemelor medicale.
„Importanta existentei unor servicii medicale cat mai aproape de casa este indiscutabila, de aceea investitia in redeschiderea Sectiei de Pediatrie din Spitalul Orasenesc Pucioasa a fost o prioritate pentru HeidelbergCement. Ne bucuram sa vedem astazi rezultatele muncii unei echipe intregi de profesionisti si sa stim ca fiecare copil din comunitatea in care si noi activam are sansa sa fie tratat mai rapid, deci mai eficient.”, a explicat Cristian Voinitchi, Directorul Fabricii HeidelbergCement din Fieni.
Investitia totala de 242.923 lei a vizat lucrari de reparatii, amenajari si recompartimentari in intreaga locatie, saloane, cabinete, holuri, vestiare sau biberonarie, precum si inlocuirea integrala a instalatiilor electrice, termice si sanitare, inlocuirea tamplariei interioare, a pardoselilor, prin placari cu gresie sau linoleum antibacterian, precum si refacerea totala a grupurilor sanitare.
Sectia de Pediatrie se adauga astfel celorlalte 13 sectii si compartimente care functioneaza deja in cadrul spitalului, dintre care trei cu profil chirurgical, precum si un compartiment de primire urgente, un compartiment de anestezie si terapie intensiva si un laborator de imagistica.
Un spatiu nou si prietenos pentru micii pacienti
Pentru o atmosfera cat mai placuta si pentru un puternic rol terapeutic, sectia este decorata cu ilustratii ale personajelor din universul pionierului filmului de animatie, Dem Demetrescu (1903- 1977). Printre ilustratiile oferite de DemCreativ ii putem regasi pe Ionica Vulpoiul, Trancanel, Capra cu trei iezi sau chiar Lupul cel Viclean. Imbunatatirea accesului la servicii de asistenta medicala de calitate este esentiala pentru functionarea adecvata a unei societati durabile, de aceea HeidelbergCement Romania, in calitate de Partener Platinum la Ambasada Sustenabilitatii din Romania, impreuna cu alte companii si organizatii non-guvernamentale, isi propune sa atinga, pana in 2030, tintele formulate de Organizatia Natiunilor Unite pe acest domeniu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

VideoConfAC-iulALLBIMelmas_1octCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere