Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HeidelbergCement lanseaza la Tasca un proiect de educatie nonformala
HeidelbergCement lanseaza la Tasca un proiect de educatie nonformala
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Mar 2019 12:07
HeidelbergCement Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din tara, impreuna cu Fundatia LEADERS, organizatie care formeaza si sustine lideri responsabili, demareaza anul acesta un nou proiect dedicat tinerilor aflati la inceput de cariera.
Proiectul Start pentru o cariera BETON se adreseaza liceenilor din clasele a XI-a si a XII-a si isi propune sa ofere doua zile de cursuri intensive de educatie nonformala pentru 25 de tineri din Tasca si din localitatile invecinate, precum si pentru alti 50 de tineri dornici sa deprinda abilitati de comunicare si lucru in echipa din celelalte doua judete, care gazduiesc fabricile de ciment HeidelbergCement. Cursurile vor fi tinute de specialistii de la Fundatia LEADERS si vor avea loc in luna mai, in cadrul fabricii HeidelbergCement din Tasca, participantii avand ocazia sa interactioneze cu un potential angajator si sa beneficieze de facilitarea accesului in cadrul procesului de selectie pentru cea de-a IV-a editie a Scolii de Ucenicie HeidelbergCement.
„Ne dorim sa pregatim generatii tot mai puternice de profesionisti care, indiferent de domeniul in care vor activa, au nevoie sa detina abilitati de buna comunicare in echipa, sa poata intelege si valorifica oportunitatile profesionale care apar si sa isi exploreze zi de zi adevaratul potential. Prin proiectul Start pentru o cariera BETON ne propunem sa le oferim 14 ore de invatare intensiva, prin teorie, dar si prin practica, astfel incat sa aducem o contributie reala si semnificativa la imbunatatirea pietei muncii in domeniul in care activam si nu numai.”, explica Dumitru Pascu, Directorul de Resurse Umane al HeidelbergCement Romania.
O oportunitate unica de dezvoltare personala pentru 25 de tineri din Tasca si din localitatile invecinate
Proiectul a fost lansat astazi la fabrica de ciment de la Tasca, unde s-au intalnit reprezentanti ai Liceului “Carol I”, Bicaz, Colegiului Tehnic “Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamt, Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida”, Piatra-Neamt si Colegiului Tehnic de Transporturi, Piatra-Neamt, in prezenta Inspectorului scolar general, doamna Elena Laiu, a doamnei Daniela Ursache, primar al comunei Tasca, dar si a domnului Nicolae Salagean, primar al orasului Bicaz.
„Incurajam de fiecare data elevii sa fie curiosi, deschisi sa descopere aspecte care depasesc programa scolara si care ii pregatesc pentru orice cariera si-ar dori sa urmeze. Start pentru o cariera BETON este exact acest tip de experienta de care fiecare tanar de clasa a XI-a sau a XII-a are nevoie pentru a porni la drum cu un set minim de abilitati necesare unui bun profesionist”, a declarat Inspectorul scolar general Elena Laiu.
Proiectul are in spate peste 18 ani de experienta ai Fundatiei LEADERS, timp in care le-au trecut pragul peste 7.000 de absolventi liceeni din peste 60 de comunitati, fiind implicate mai bine de 100 de unitati de invatamant.
„Misiunea LEADERS este de a dezvolta lideri la toate nivelurile. Facem acest lucru de peste 18 ani si ne bucuram ca anul acesta dezvoltam, impreuna cu HeidelbergCement, proiectul Start pentru o cariera Beton. In cadrul acestuia, avem ocazia de a identifica si ajuta la dezvoltarea unor tineri responsibili, cu potential, care acum se afla intr-un moment cheie din viata lor, finalul liceului, momentul marilor alegeri.", a declarat Beatrice Alexandrescu, Project Manager, Fundatia Leaders.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASThiltiVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CELCO 2020
BALTIC
Acvatot 2019
BMI_Icopal
viarom
CDS
FRONTALE
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023